Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'tan yeni açıklama geldi! Ücretli üyelik resmen ertelendi!

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'tan yeni açıklama geldi! Ücretli üyelik resmen ertelendi!

Son günlerde Twitter girişimi ile gündemden düşmeyen Elon Musk, uzun süredir tartışmalara konu olan “Mavi Tık” uygulamasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. İşte Musk’ın açıklamasının ayrıntıları…

Sahibi olduğu SpaceX ve Tesla şirketleri sayesinde dünyanın en zengin iş insanlarından birisi olarak gösterilen Elon Musk, son günlerde gündemden düşmemeye ve hakkında en çok konuşulan iş insanlarından birisi olmaya devam ediyor. Elektrikli otomobil devi Tesla ile tüm dünya ülkelerinin dikkatini çekmeyi başaran Musk, bu kez de Twitter’a patron oluşu ile adından söz ettiriyor.

Nisan ayında Twitter’ı satın alma sürecine giren ve platform yönetimine 44 milyar dolar teklif ettiğini açıklayan Elon Musk, bu girişimi ile herkesi heyecanlandırmıştı. Girişimci ruhunu farklı sektörlerde de ortaya koyan Musk, yapılan görüşmelerin ardından satın alma sürecinin sonuna gelmiş ve Twitter çalışanları ile online olarak düzenlenen bir toplantıda bir araya gelmişti. İmzaların atılmasına kısa bir zaman kala Twitter yönetimi ile sorunlar yaşamaya başlayan Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiği yönünde ortaya atılan iddialar ile bir kez daha gündeme bomba gibi düşmüştü.

Twitter’ın yönetimi ile mahkemelik olan ancak yine de platformu satın almaktan vazgeçemeyen Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda Twitter’ı resmen satın aldığını duyurdu. Satın alma işlemlerinin sonuca bağlanmasının ardından şirkette köklü bir değişikliğe giden ve ilk olarak binlerce Twitter çalışanının işine son veren Musk, platformun daha çok mühendislik alanında hizmet vereceğini de açıkladı. Ardından da aboneliklerin ücretli olacağını belirten Musk, “Mavi Tık” uygulaması sayesinde sahte hesapların önüne geçileceğini ifade etti. Ancak işler Musk’ın istediği gibi gitmedi.

Mavi Tık uygulamasına birçok Twitter kullanıcısından ve platformu aktif olarak kullanan şirket sahiplerinden tepki gelirken Elon Musk sonunda beklenen açıklamayı yaptı.

TWITTER HESABINDAN PAYLAŞTI!

twitterin-yeni-sahibi-elon-musktan-yeni-aciklama-geldi-ucretli-uyelik-resmen-ertelendi-2.jpg

Mavi Tık uygulamasının sahte hesapların önüne geçmek için yürürlüğe gireceğini belirten ancak sonrasında daha büyük sorunların ortaya çıkmasına sebep olan Elon Musk, Twitter hesabından bir açıklama yayınlandı. Musk paylaşımında Mavi Tık uygulamasının süresiz olarak kaldırılmasına karar verildiğini belirtti.

FARKLI RENKTE ROZETLER OLACAK!

Gelen yeni bilgilere göre Elon Musk ve ekibi, Twitter’da farklı kurumlar için farklı renkte olan rozet uygulamasını yürürlüğe sokmak için bir çalışma başlattı. Böylelikle mavi tık ibaresine sahip olan kullanıcıların aynı hesap üzerinden sahte hesaplar açmaları engellenmiş olacak.