Twitter Erlik olayı nedir? Youtuber Erlik kimdir, kimliği ifşa mı edildi?

Twitter Erlik olayı nedir? Youtuber Erlik kimdir, kimliği ifşa mı edildi?

Twitter fenomeni Erlik kullanıcısı son saatlerde Türkiye gündeminde büyük etki yarattı. Twitter Erlik olayı nedir? Youtuber Erlik kimdir, kimliği ifşa mı edildi?

Twitter fenomeni Erlik kullanıcısı son saatlerde Türkiye gündeminde büyük etki yarattı. 160 bini aşkın takipçili Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile birlikte kısa süre içerisinde tüm Türkiye tarafından tanınırlığa erişen Erlik adlı kullanıcı aynı zamanda Youtuber. Youtube kanalında çektiği videolar ile belirli bir takipçi kitlesine ulaşan Erlik'e son 24 saat içerisinde takipçileri ve birçok kişi ulaşım sağlayamazken gelişmeler ise gelmeye başladı.

Twitter'da yaptığı paylaşımlar ile vatandaşları bilgilendiren Erlik adlı kullanıcı son saatlerde iç siyasette yaşadığı olaylar sonrasında ise başına bir şey geldiği düşünülmeye başlanmıştı. Birkaç saat içerisinde Twitter hesabından bir paylaşım yapmayan ve Youtube kanalında ki birçok videosu yer almayan Erlik kullanıcısı ise çektiği yeni video ile birlikte kullanıcılarını bilgilendirdi.

ERLİK KİMDİR?

Erlik adlı kullanıcı sosyal medyada yer alan bilgilere göre siyaset biliminden anlayan ve tarafsızlık çıtasını aşmış bir Twitter kullanıcısı. Yaptığı paylaşım ve tespitler ile sık sık gündeme gelen Erlik kullanıcısı çoğu zaman hedef oluyor.

ERLİK KİMLİĞİ İFŞA EDİLDİ Mİ?

Erlik adlı kullanıcının kimlik bilgileri ifşa edildiği iletilirken kullanıcıya ulaşılamaması ise ihtimalleri güçlendirmişti. Gelen bilgilere ve Twitter paylaşımlara göre kimliği ifşa edilmedi.

TARAFSIZ PAYLAŞIMLARI VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE

Vatandaşlar tarafından sevilmesinin ve ilgi görmesinin en önemli sebepleri arasında tarafsızlığı olan Erlik birçok forum sitesinde ise adından söz ettirmeyi başardı. Son günlerde ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile hedef haline gelen Erlik adlı kullanıcının bilgilerinin çalındığı iddia edilmişti.

Bilgisayar mühendisi olduğu iddia edilen bir kullanıcı, Erlik adlı kullanıcının kişisel verilerine ulaştığını ve paylaşacağını açıklamıştı. Yaşanılan bu gelişmelerin ardından ise Erlik adlı kullanıcıya ulaşım sağlanamazken takipçileri ise neler olduğunu anlamaya çalıştı. Kısa süre içerisinde Twitter'da haber sayfalarına gündem olan Erlik kullanıcısı ise saat 22:00 - 23:30 sularında yaptığı Youtube video paylaşımı ile gündeme girdi.

"ZORT ULAN ZORT" TWEETİ GÜNDEME GİRDİ

Erlik takma adı ile bilinen kullanıcı 30 Mayıs Pazartesi saatler gece yarısına doğru gelirken Youtube'da kanalından yaptığı paylaşım ile gündeme geldi. Paylaşımında "ZORT ULAN ZORT" kelimelerine yer veren Erlik adlı kullanıcı kısa süre içerisinde attığı tek tweet ile Türkiye gündemine girdi.

Twitter kullanıcıları ise "Erlik olayı ne" araştırmaları yapmaya başladı.