Tütün Kullanıcılarına Bir Kötü Haber Daha: En Ucuz Sigara, 36,50 TL'den Satılacak! Güncel Sigara Fiyatları

Tütün Kullanıcılarına Bir Kötü Haber Daha: En Ucuz Sigara, 36,50 TL'den Satılacak! Güncel Sigara Fiyatları

En son 5 Mayıs tarihinde zam alan tütün ürünlerine ilişkin yeni bir hesaplama yapıldı. Uzman isimlerin açıklamalarına göre temmuz ayında en düşük tutarlı sigaranın 36,50 TL’den satışa sunulacağı iddia edildi. İşte sigara zamlarına ilişkin ayrıntılar…

Her yıl ocak ve temmuz ayı olmak üzere yılda iki kez enflasyon verileri doğrultusunda zamlanan tütün ve alkol ürünleri, bu sene hızlı bir şekilde yükselen enflasyon sebebi ile temmuz ayını beklemeden zamlandı. Senenin ilk ayına çift zam ile başlayan, sonrasında bir zam daha alan tütün ürünleri, son olarak 5 Mayıs tarihinde 2 TL tutarında daha zamlandı.

20 TL’nin altında tütün ürünün kalmadığı şu günlerde tütün kullanıcıları isyan etmeye başlamışlarken, moralleri bozacak bir haber daha geldi. Uzman isimlerin yaptıkları açıklamalar ve hesaplamalar doğrultusunda, temmuz ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte tütün ürünü fiyatlarının 30 TL’yi aşacağı iddia edildi.

Tütün Ürünlerine Arka Arkaya Zam!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca tütün kullanıcısı, ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerinden ötürü arka arkaya zamlar alan tütün ürünlerinin fiyatlarına isyan etmeye başladı. Normal şartlarda her yıl iki kez yapılan tütün ürünleri zammı, bu sene dur durak bilmeden yükselen enflasyondan ötürü şimdiye kadar 3 zam birden aldı.

Tütün ürünlerine yapılan 5 Mayıs zammını hala sindiremeyen tütün kullanıcıları, bugün bir zam iddiası ile daha güne başladı. Yapılan açıklamalara göre temmuz ayı ile birlikte 30 TL’nin altında satışa sunulan tütün ürünü kalmayacağı iddia edildi.

Finans Editöründen Açıklama!

Finans Editörü Rahim Ak, 4 ayda yüzde 39 olarak açıklanan ÜFE’nin 2 aylık süre içerisinde aynı hızla yükselmeye devam etmesi durumunda yüzde 60 sınırına dayanacağını söyledi. Bu hesaba göre sigaradan alınan maktu verginin 23,03 TL’ye yükseleceğini ifade eden Ak, en düşük sigara fiyatının 36,5 TL olacağını iddia etti.

Şu An En Ucuz Sigara Ne Kadar?

16-mayis-sigara-zam-gurses.png

Son zamdan sonra en ucuz sigara 23,50 TL’den, en pahalı sigara ise 29,50 TL’den satışa sunuldu.