Türkiye'nin 1 milyonluk Suriye planına Suriye'den veto geldi! İşte Suriye'den gelen açıklama..

Türkiye'nin 1 milyonluk Suriye planına Suriye'den veto geldi! İşte Suriye'den gelen açıklama..

Türkiye'de artan mülteci problemleri sonrasında vatandaş tepkisini her geçen gün yükseltirken hükümetten gelen adıma da Suriye'den veto geldi. Türkiye'nin 1 milyonluk Suriye planına Suriye'den veto geldi! İşte Suriye'den gelen açıklama..

Türkiye'de artan mülteci problemleri sonrasında vatandaş tepkisini her geçen gün yükseltirken hükümetten gelen adıma da Suriye'den veto geldi. Özellikle Türkiye'nin birçok şehrinde artan Afgan, Pakistan ve Suriye'li mülteciler sonrasında vatandaşların tepkisi en ağır şekilde oluyor. Mülteci sayısının her geçen gün artması ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan "1 Milyon Suriyeli'nin geri dönüş planı" Suriye tarafından reddedildi. İşte detaylar..

Türkiye'de yer alan iç siyaset gündeminde Suriyeli mülteciler yer almaya devam ederken, Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı "1 Milyon Suriyeli sığınmacıyı Suriye sınırındaki güvenli bölgelere" geri gönderme planına Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan olumsuz ve sert bir yanıt geldi.

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise Türk siyasetinde neler olacak, açıklamalara hangi dille yanıt verilecek merak konusu oldu. İşte yaşanılan gelişmeler..

SURİYE MAKAMLARINDAN PLANA RED!

Suriye devlet haber ajansı SANA’ya göre, Suriye makamları, bu plana onay vermedi. Dışişleri Bakanlığı, Suriye devlet haber ajansı SANA’ya yaptığı açıklamada, ‘ Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, Erdoğan’ın ucuz açıklamalarını ve Suriye halkına yapılan oyunları reddediyor” ifadeleri kullanıldı. Suriye, diğer ülkelere Türkiye’yi finanse etmeme çağrısı yaptı.

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: "ASIL AMAÇ SÖMÜRGECİLİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının “Suriye’ye ve Suriye halkı ile topraklarının bütünlüğüne karşı saldırgan oyununu” açığa çıkardığını ileri süren Suriye Dışişleri Bakanlığı, “Asıl amaç sömürgecilik.” ifadelerinde bulundu.

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlıklardan nasıl bir yanıt gelecek merak konusu oldu. Bu plana gelen sert yanıtlar sonrasında ise Türk makamları tarafından yapılacak açıklama tüm dünya gündeminin merak ettiği açıklamalar arasında yer alıyor.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından gelen bu açıklama sonrasında ise Türk iç siyasetinde yetkili makamlardan herhangi bir yanıt halen gelmedi. Gelecek yanıt ise Türkiye'nin gündemini tekrardan değiştireceğe benziyor.

Türkiye'de son 3 ayda artan sığınmacı problemleri vatandaşın tek konusu arasında yer alıyor. Özellikle Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın açıklamaları gündemdeki yerini korumaya devam ederken ilerleyen günlerde bu konu ile ilgili sıcak gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Gelecek yanıt ise dünya gündeminin radarında yer alıyor.