Türkiye Vatandaşlık ücreti arttırıldı! Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık ücreti ne kadar oldu 2022?

Türkiye Vatandaşlık ücreti arttırıldı! Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık ücreti ne kadar oldu 2022?

Türkiye'de son dönemlerde gündemde ki etkinliğini koruyan sığınmacı problemi ile ilgili büyük eleştiriler gelmeye devam ediyordu. Türkiye Vatandaşlık ücreti arttırıldı! Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık ücreti ne kadar oldu 2022?

Türkiye'de son dönemlerde gündemde ki etkinliğini koruyan sığınmacı problemi ile ilgili büyük eleştiriler gelmeye devam ediyordu. Türkiye'de son aylarda artan Pakistan, Afganistan'lı ve Suriye'li mülteciler sonrasında çıkan huzursuzluklar ülke gündeminin bir numaralı yerinde konu edinmeye devam ediyor. Özellikle hükümet tarafında 250 bin dolar'a alınan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile ilgili Resmi Gazete'de yeni kararname yayınlandı. Bu gelişmeler sonrasında ise vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIK ÜCRETİ DEĞİŞTİ!

Yaklaşık 3 yılı aşkın süredir Türk vatandaşlık ücreti 250 bin dolar olarak devam ederken Resmi Gazete'de yayımlanan bugün ki karar ile birlikte ücrette değişikliğe gidildi. Türk vatandaşlığı için başvuru şartları değişirken, alınacak gayrimenkül değerleri de yükseltildi. Buna göre ise dün yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan kararlar sonrasında ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık ücreti 250 bin dolar iken 400 bin dolara kadar yükseltildiği bilgisine ulaşıldı. Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIK ŞARTLARI 2022

Resmi Gazete'de açıklanan düzenlemeler sonrasında ise en az 500,000 dolar veya karşılığında döviz tutarı katkı payı kapsamı Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen fonlarda tutma ve 3 yıl sistemde kalma şartıyla BES'e yatırdığı SEDDK tarafından tespit edilen yabancılar Türk vatandaşlığı hakkı kazanabilecek.

TAŞINMAZLIK İLE TC VATANDAŞLIĞI ARTTIRILDI!

Yönetmelikle, bir süre önce duyurulan; 250,000 dolar veya karşılığı döviz tutarında taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı hakkı edinilebilmesi uygulamasında parasal limitinin 400,000 dolar veya karşılığı döviz miktarına yükseltilmesi bu yönetmelikle resmen gerçekleşti. Ancak uygulama 1 ay sonra yürürlüğe girecek.