Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı, Edirne'de sokak hayvanları için bağış toplayacak!

Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı, Edirne'de sokak hayvanları için bağış toplayacak!

Havaların soğuması ile birlikte zor bir sürece giren sokak hayvanları için Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı’ndan önemli bir adım geldi. İşte Edirne ilinde düzenlenecek olan geceye dair detaylar…

Son dönemlerde artan hayvan katliamları sebebi ile başta hayvan hakları dernekleri olmak üzere vicdan sahibi bütün vatandaşlar ayağa kalktı. Son olarak Konya ilinde bulunan bir hayvan rehabilitasyon merkezinde köpeklerin kafalarına kürek ile vurarak ölümlerine sebep olan çalışanın o ana dair görüntülerinin sosyal medya platformlarına düşmesi ile birlikte harekete geçen hayvanseverler, ülkede büyük bir kamuoyu oluşturmayı başardı.

Masum canlıların insanların kişisel zevkleri ve hırsları uğruna işkencelere ve pek çok farkı muamelelere maruz bırakılması Türkiye’nin kanayan yarası olmaya devam ederken bugün Edirne ilinden sevindiren bir haber geldi. Ülke genelinde düşüşe geçen hava sıcaklıklarına bir de sağanak yağışın ve bazı bölgelerde kar yağışının eşlik etmesi, hayvanseverleri harekete geçirdi.

Kurulduğu günden bu yana önemli başarılara imza atmış olan vakıflardan birisi olarak hizmetlerine devam eden Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı Trakya Şubesi, sokak hayvanları için ellerini taşın altına koydu. Vakıf yönetimi, Edirne’de sokak hayvanları için bri etkinlik düzenleneceği ifade etti.

BAĞIŞ GECESİ DÜZENLENECEK!

turkiye-toplum-gonulluleri-vakfi-edirnede-sokak-hayvanlari-icin-bagis-toplayacak-2.jpg

Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı, Trakya şubesi ile dikkatleri üzerine çekti. Vakfın Trakya şubesinin Edirne’de bulunan sokak hayvanları için harekete geçtiği açıklandı.

Havaların soğuması ile birlikte sokak hayvanlarının hem gıda hem de barınma problemleri ile karşı karşıya gelmesi, onlar için bir şeyler yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Bu kapsamda devre giren Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı Trakya Şubesi, Edirne’de sokak hayvanları için bir bağış toplama gecesi düzenleneceğini ifade etti.

YETKİLİ İSİMDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Sokaklarda yaşayan hayvanlar için düzenlenecek olan bağış gecesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakıf Trakya Koordinatörü Hatice Sayın, şu ifadeleri kullandı: “Sokaklarda yaşayan onlarca dostumuz bar. Biz duyarlı vatandaşlar can dostlarımıza sahip çıkmalıyız. Trakya Toplum Gönüllüleri olarak sokakta yaşayan canlılar için bir bağış gecesi düzenleyeceğiz. Bağış gecesinde mama bağışı yapmanız yeterli olacaktır. 16 Aralık Cuma günü saat 21:30’da Roys Cafepub& Restauran’ta bağış gecesini düzenleyeceğiz.”