Türkiye, Litvanya'ya Dev Silah Satışı Anlaşmasını İmzaladı! Litvanya'ya İHA Bayraktar Satışı!

Türkiye, Litvanya'ya Dev Silah Satışı Anlaşmasını İmzaladı! Litvanya'ya İHA Bayraktar Satışı!

Litvanya halkının bağışlarıyla beraber toplam 5 milyon euroluk İHA Bayraktar satışı gerçekleşecek. Litvanya hükümeti satın alınacak Bayraktarları Ukrayna Savaşında kullanılması için Ukrayna hükümetine vereceğini açıkladı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Anlaşma İmzalandı!

Litvanya halkının bağışlarıyla beraber toplam 5 milyon euroluk İHA Bayraktar satışı gerçekleşecek. Litvanya hükümeti satın alınacak Bayraktarları Ukrayna Savaşında kullanılması için Ukrayna hükümetine vereceğini açıkladı.

Litvanya Savunma Bakanlığı, Türkiye'den İHA Bayraktar alımı için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ile uzun zamandır gerçekleşen görüşmenin sonuca ulaştığını açıkladı. Litvanya, Türkiye'den 5 Milyon Euro değerinde Bayraktar anlaşması imzaladığını duyurdu. Litvanya hükümeti satın alınacak İnsansız Hava Araçlarının halkının yoğun uğraşı sonucu toplanan bağışlar ile alınacağını duyurdu. Halkın bağışlarıyla satın alınacak Bayraktarları, Ukrayna'ya verileceği belirlendi. Avrupa'nın birçok ülkesi silah ve gıda yardımı yaparak Savaşta Rusya karşıtı eylemlerine devam ediyor. Yaklaşık dört aydır devam eden savaşta muharebe Ukrayna topraklarının stratejik bölge ve alanlarında yaşanması savaşın Rusya lehine olduğunu gösteriyor. Yoğun destek ve uğraş içerisinde bulunan İngiltere artık desteğini diplomatik yöne çekti. Savaşın artık sonlandırılması etkisi olarak 'Küresel Gıda Krizi' oluşturacağı endişesiyle tarafların masaya oturması bekleniliyor. Ukrayna Parlamentosu, 29 Mayısta açıklama yaparak Litvanya'nın Bayraktar alımı için sadece üç gün içinde 5 milyon Euro toplandığını duyurdu.

Rusya ile Türkiye Anlaştı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptıkları son telefon görüşmesine değindi. Türkiye, Rusya'nın Ukrayna limanlarını mayınlardan temizlemesine yardım edeceğini duyurdu. Lavrov, Başkan Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine Türkiye'nin yardım etmesi konusunda anlaştıklarını söyledi. Lavrov, limanlardan gemi çıkışları yapılmaması nedeniyle gıda krizine atıfta bulundu. Rusya'nın dünyaya tahıl arzında sorun olmadığını belirterek, Rusya'nın gerektiğinde dünyaya tahıl arzını sağlamada herhangi bir sorun yok dedi.

Ukrayna Savaşı'nın oluşturduğu şimdilik en büyük etkiler arasında enerji krizi oluşturuyor. Tahıl ürünlerini götürülmesi bekleyen gemilerin ilerleyen zamanlarda limanlarda daha fazla beklemesinin dünyada 'gıda krizi' oluşturacağı söyleniliyor.