Türkiye iç siyasetinde erken seçim kulisleri! Erken seçime mi gidilecek? Seçimler için 6 Kasım iddiası!

Türkiye iç siyasetinde erken seçim kulisleri! Erken seçime mi gidilecek? Seçimler için 6 Kasım iddiası!

İç siyasette yoğun bir gündem yaşanırken kulislerde erken seçim konuşulmaya başlandı. Türkiye iç siyasetinde erken seçim kulisleri! Erken seçime mi gidilecek? Seçimler için 6 Kasım iddiası!

İç siyasette yoğun bir gündem yaşanırken kulislerde erken seçim konuşulmaya başlandı. Mevcut hükümetin 2021'ın son çeyreğinde yaptığı faiz kararları sonrasında artan döviz kurları sonrasında Türkiye'de enflasyon patladı. Enflasyon yeni yıl ile birlikte birçok sektöre hızlı bir şekilde yansırken Mayıs ayında açlık sınırı 20 bin TL'e yaklaştı. Gelen gelişmeler sonrasında ise iç siyasette "erken seçim" kararları tartışılırken gündemi şok edecek kulisler herkesi şaşırttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli'nin buldukları her fırsatta seçimlerin 2023 Haziran ayında yapılacağı söylenirken muhalefet kulislerinde ise erken seçim konuşmaları yer alıyor. Gündeme düşen sıcak gelişmeler sonrasında ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı o açıklamalar erken seçim sinyalini vermeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde "Sonbaharda seçim bekliyorum, ekonomiyi götüremezler" demesinin ardından erken seçim kararının gelmesi bekleniyor. Özellikle gündeme düşen 6 Kasım Pazar tarihi ise herkesi şok etti.

SEÇİMLER İÇİN 6 KASIM TARİHİ VERİLDİ!

Türkiye'de yükselen enflasyon oranları ile birlikte her sektöre çeşitli zamlar gelmeye devam ediyor. Dünya ve Türkiye'de yaşanılan ekonomik gelişmeler sonrasında muhalefet kulislerinde erken seçim iddiaları konuşulmaya hızlı bir şekilde devam ederken, Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları ise erken seçim iddialarını arttırdı.

Seçimler için 6 Kasım 2022 Pazar tarihi gündeme düşerken bu konuda ise henüz netlik kazanılmış değil.

HERKESİN AKLINDA TEK BİR SORU: ERKEN SEÇİM KARARI ALINABİLİR Mİ?

Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

gultekin-uysal-dp.jpeg

"İktidar kendi çıkarı olacağını gördüğü an, erken seçime karar verebilir. Biz erken seçim ihtimalini göz ardı etmiyoruz" demişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "İktidar giderek ağırlaşan şartlar altında Haziran 2023 seçiminde 200 milletvekilinin altına düşme ihtimali görürse, bunu engellemek için seçimi erkene alır. TBMM'nin 401 sandalyesi AK Parti-MHP dışında oluşması demek, Yüce Divan kapısının da açılması demektir. Bunu göze alamazlar, şartlar daha da ağırlaşmadan tarihi öne çekebilirler" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'IN 3.KEZ ADAY OLMASI İÇİN ERKEN SEÇİM GEREKLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3.kez seçimde adaylığını koyabilmesi için erken seçim gerekli. İktidar tarafında adaylık için Erdoğan ismi konuşulurken hükümetin ise bunu gerçekleştirebilmesi için erken seçim yapması gerekiyor.