Türkiye Göçmen Kaçakçılığı İçin Öyle Bir Karar Aldı ki; İzinsiz Kuş Uçamayacak! İşin İçine Taksiciler de Girdi!

Türkiye Göçmen Kaçakçılığı İçin Öyle Bir Karar Aldı ki; İzinsiz Kuş Uçamayacak! İşin İçine Taksiciler de Girdi!

Sınırlardan bir şekilde ülkemize geçiş yapabilen göçmenler için yeni bir yol izlenilmesine karar verdi. Bu noktada bulunan çözüm taksicileri de içine kapsadı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kaçak göçmenlerin önüne nasıl geçileceği ile ilgili 2 yeni öneri sundu. Türkiye'nin bazı illerinde özellikle de son dönemlerde tır ya da kamyon arkalarında ülkemize giriş yapmaya çalışan göçmenler için Süleyman Soylu konuştu.

Sınırlardan bir şekilde ülkemize geçiş yapabilen göçmenler için yeni bir yol izlenilmesine karar verdi. Bu noktada bulunan çözüm taksicileri de içine kapsadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen Göç Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Göçmenler Türkiye'ye izinsiz girişi için bulunan çözüm önerileri ne oldu?

Süleyman Soylu'dan İzinsiz Göçmen Açıklaması!

suleyman-soylu-kacak-gocmen-aciklamasi.jpg

Yaptığı konuşmada taksi ve tırlarla ilgili bundan sonra hayat geçirilecek yeni uygulamalardan da bahseden Süleyman Soylu pek çok konuya değindi. Özellikle de kaçak göçmenlerin ülkemize izinsiz girişinin engellenmesi için yaptığı öneri çok merak edildi.

Seyahat İzin Belgesi Kontrol Zorunluluğu Geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada "Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol yükümlülüğü getiriyoruz. Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesin" dedi.

Tır Parklarına Kamera Uygulaması Geliyor!

Süleyman Soylu yaptığı konuşmada tırlara da değinirken yeni bir uygulamadan bahsetti. Soylu "Tır kasalarının brandalarını keserek içlerine kaçak yolcu alınmasına karşı tır parklarına kamera sistemi kurmayı tedbir olarak getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni getirilecek uygulamanın neden yapıldığını da açıklayan Süleyman Soylu "Taksilerle il dışına yabancı yolcu taşınması halinde, taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerinin kontrolü yükümlülüğü getiriyoruz. Bu ne demektir? Kaçak göçmeni bir ilden bir ile taşımaya kimse aracılık etmesin. Onun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibarıyla getiriyoruz. Şunu söyleyebilirlerdi; 'Biz taşıdık ama kaçak olduğunu bilmiyoruz.' diyebilirlerdi. Onun önüne geçiyoruz. Otobüslerde zaten bilet alırken böyle bir yükümlülük söz konusuydu. Bu yükümlülüğe uymayanlara da kanunda belirtilen cezaların kesilmesine dair bir talimat veriyoruz. İki türlü ceza var. Bilerek taşıdığı tespit edilirse insan kaçakçılığına girer. Aynı zamanda bununla beraber valilikler idari emir yayınladıkları için de idari para cezasına girer. Hem adli hem de idari olarak.'' dedi.