Türkiye Dünyaca Ünlü Jet Üreticisi Firmayı Satın Alıyor! ABD'li Firma Syber Jet Aircraf Satın Alınıyor!

Türkiye Dünyaca Ünlü Jet Üreticisi Firmayı Satın Alıyor! ABD'li Firma Syber Jet Aircraf Satın Alınıyor!

Dünya'da sayılı jet üretimi gerçekleştiren Syber Jet firması satışa çıkmasının ardından Türkiye ABD'li firmayı satın almak istediğini açıkladı. Başta TUSAŞ olmak üzere Türkiye'ye ait firmalar ortaklığında satın alınacak. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Dünya'da sayılı jet üretimi gerçekleştiren Syber Jet firması satışa çıkmasının ardından Türkiye ABD'li firmayı satın almak istediğini açıkladı. Başta TUSAŞ olmak üzere Türkiye'ye ait Uçak sanayisinde yer alan yerli firmalar ortaklığında satın alınacak. Türkiye'nin son yıllarda Havacılık sektöründe gerçekleştirdiği atılımlar ile hava gücünü milli ve yerli imkanlarla arttırmayı dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflemektedir. Dünyaca ünlü ABD kökenli iş jeti üreten jet firması Syber Jet Aircraft firması satışa çıkacağını açıklamasının hemen ardından havacılık sektöründe Dünya'nın ileri gelen ülkeleri talip olduğunu açıkladı. Türkiye bu gelişmenin ardından yerli havacılık sektöründe etkinlik kazanmış başarılar elde eden firmalar ile beraber ortak kararıyla ABD'li firmayı satın almak istediğini belirtti. Japonya, Çin, Fransa gibi küresel güçlerle ihalede karşılaşacak Türkiye kararlığını belli etti. En büyük potansiyel olarak firmayı satın almak istediğini diplomatik yollar aracılığıyla isteğini söyledi. ABD'nin uzun yıllardır Dünya'ya satışını gerçekleştirdiği köklü iş jeti firması Türkiye'nin kendi havacılık sektöründe ilerleme kaydetmesine ve gelişmesine katkı vereceğini düşünerek firmayı ısrarla satın almayı hedefliyor. Son yıllarda Türkiye'de uçak sanayisi sektöründe parça, motor ve bakım-onarım sektöründe diğer küresel güçlerle yarışabilecek noktaya gelmesi de Türk Hava sahası ve Dünya'da Havacılık sektöründe baş satıcı ve talep edilen ülkeler listesine girmeyi başardı. Başta İnsansız hava araçları, Atak helikopterleri ve üretiminde son aşamaya gelinen Milli Muharip Uçağı'nda (MMU) elde ettiği başarıla ile kendini kanıtlamayı başardı.

Türkiye, iş jeti üreten ABD'li firma Syber Jet Aircraft'ı satın almak için başvuruda bulundu. Syber Jet Aircraft, Dünya'nın en hızlı iş jetleri arasında yer alan SJ30 modelinin üreticisidir. Firmanın satın alınması durumunda, üretim tesisleri Türkiye'ye taşınacak. Aralarında Türk iş adamları ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ekiplerinin bulunduğu konsorsiyum, Amerikan iş jeti imalatçısı Syber Jet Aircraft'ı almak üzere görüşmeler yapıyor. Eğer anlaşma sağlanırsa, şirketin çoğunluk hissesinin satın alınması planlanıyor. Yalnızca savunma sanayi alanında başarılı olmak tek başına yetmez, sivil sektörün de yükselmesi gerekiyor.