"Turkey" adı tarih oluyor! Birleşmiş Milletler "Türkiye" İsmini Onayladı

"Turkey" adı tarih oluyor! Birleşmiş Milletler "Türkiye" İsmini Onayladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne bugün gönderdiği mektupla birlikte Turkey ismini Birleşmiş Milletler nezdinde kaldırılarak Türkiye olarak değiştirilmesini sağladı. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak ilettiği mektupla birlikte Turkey isminin tarih olacağını belirtti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne iletilen mektupla birlikte artık ülkemizin Birleşmiş Milletler nezdindeki isminin Türkiye olarak değiştirilmesi kabul edildi. Kabul edilen kararla birlikte ülkemizin marka değeri yükselerek diğer benzetmelerden kurtulmuş olacak.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamayla birlikte başlatılan sürecin olumlu olarak tamamlandığını bildirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden “"Ülkemizin marka değerini yükseltmek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlattığımız süreç nihayete eriyor. BM Genel Sekreteri'ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da 'Türkiye' olarak tescil ediyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullanan Bakan Çavuşoğlu sevincini dile getirdi.

Artık Birleşmiş Milletler diğer dillerdeki “Turkey” ismini değiştirerek “Türkiye” olarak kullanacak. Böylelikle ülkemizin marka değeri artarken diğer illerde oluşan benzetmeler de ortadan kalkmış olacak. Yapılan düzenlemeyle birlikte her türlü faaliyet ve yazışmalarda bundan sonra “Turkey” ifadesi yerine “Türkiye” kullanılacak. Türkiye’nin uluslararası ticarette dolaşan ve ülkemizden ihraç edilen her ürün Türkiye ibaresiyle tanıtılarak, dünyaya ulaştırılacak. Bu kapsamda Türkiye markasının gelişmesi sağlanarak diğer devletler tarafından kullanılan resmi ilişkilerde yapılacak yazışmalar ve faaliyetlerde “Turkey”, “Turkei” gibi ifadeler kaldırıldı. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen düzenleme İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından gönderilen mektupla birlikte, süreci en başından beri takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte yapıldığı belirtiliyor.

Tüm Resmi Yazışmalarda ve Faaliyetlerde Türkiye İsmi Kullanılacak

Türkiye’nin kazanmış olduğu yeni ismi sayesinde artık birçok alanda benzetme gibi kötü kelimelerden ülkemizin markası uzaklaştırılmış olacak. Bununla birlikte artık Türkiye’nin üretmiş olduğu ürünlerde “Made in Turkiye” ibaresi yer alabilecek. Türkiye isminin gerçek anlamını kazanması birçok alanda markalaşma sürecinin olumlu yönde etkilenmesini de sağlamış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun başlattığı sürecin olumlu olarak sonuçlanması tüm vatandaşları memnun etmiş durumda. Bugün BM Genel Sekreterine yazılan mektup sonrasında düzenleme imzalanarak kabul edildi. Diğer ülkelerde kullanılan kelimeler resmi yazışmalardan ve resmi tüm yerlerden kaldırılarak ülkemizin tanıtılması kolaylaştırılmış olacak.