Türk yapımlarını yavaş yavaş kaldıran Disney Plus'tan 'Atatürk' dizisine yeşil ışık!

Türk yapımlarını yavaş yavaş kaldıran Disney Plus'tan 'Atatürk' dizisine yeşil ışık!

Disney+, iki gün önce neredeyse tüm Türk yapımlarını platformundan kaldırdı. İlgili içerik düzenlemesi Türkiye gündemine otururken, 'Atatürk' dizisinin platformda yayınlanıp yayınlanmayacağı ise merakla bekleniyor. Disney Plus, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla tüm soru işaretine açıklık getirdi.

ANCA adlı bir Ermeni topluluğu, başrolünü Aras Bulut İynemli'nin oynadığı "Atatürk" dizisini çektiği için Disney+'ı linç etmeye çalıştı. Gelen linçleri dinlemeyen şirketin diziyi bir süre daha yayınlaması bekleniyordu. Ancak Disney+'ın sosyal medyadaki bir paylaşımı sayesinde neredeyse tüm Türk yapımlarını platformundan kaldırdığı ortaya çıktı.

Şu anda platformda sadece iki Türkçe eser var, bunlardan birisi Aktris, diğeri de Arayış.. İçerik değişikliğinin ardından çekimleri biten Atatürk dizisinin platformda yayınlanıp yayınlanmayacağı ise izleyiciler tarafından merak edildi. Şirketin resmi Türkiye hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda ise diziye onay verildiği görüldü.

Disney Plus'tan 'Atatürk' dizisi

ATATÜRK DİZİSİ ÇOK YAKINDA..

Disney+, Twitter hesabında Atatürk dizisinden ilk fragmanını paylaşırken, fragman video açıklamasında "Orijinal dizi 'Atatürk' yakında geliyor" yazıyordu. Paylaşım sosyal medyada kısa sürede viral oldu.

Dizinin tam olarak ne zaman yayınlanacağı belli değil. Ancak Disney+, dizinin çıkış tarihi için "Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında." şeklinde bir not eklediği görüldü. Bu nedenle dizinin 25 Ekim veya 26 Ekim 2023 tarihlerinin arasında yayınlanması planlanıyor.

Disney Plus'tan 'Atatürk' dizisi

Kaynak:Gürses Gazetesi