Trakya Üniversitesi korosu, Edirne halkına muhteşem bir konser verdi!

Trakya Üniversitesi korosu, Edirne halkına muhteşem bir konser verdi!

Edirne’de bulunan Trakya Üniversitesi, bölge halkı için muhteşem bir konser gecesi düzenledi. Öğrencilerden oluşan koro, büyük beğeni topladı. İşte konsere ilişkin detaylar…

Şehirlerinde üniversite bulunan birçok vatandaş, öğrenciler ile iç içe yaşamanın nimetlerinden faydalanmaya devam ediyor. Öğrencilerin yoğunlukta olduğu şehirlerde sürekli bir hareketlilik olduğu gözlenirken bu durumun bölge ekonomisine sağladığı katkılar da gözlerden kaçmıyor. Ayrıca üniversite yönetimleri tarafından düzenlen kültürel etkinlikler, bölge halkı için yeni sosyalleşme kapılarının açılmasını sağlıyor.

Şehrinde büyük bir üniversite barındıran illerden birisi olan Edirne, geçtiğimiz günlerde halk ile öğrencileri bir araya bir araya getiren bir etkinliğe şahitlik etti. Edirne Trakya Üniversitesi Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu, vatandaşlara unutulmayacak bir konser verdi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KÜLLİYEDE KONSER VERDİ!

trakya-universitesi-korosu-edirne-halkina-muhtesem-bir-konser-verdi-2.jpg

Edirne Trakya Üniversitesi Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu, geçtiğimiz günlerde vatandaşlara konser verdi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılmış olan külliyenin Sağlık Müzesi’nde düzenlenen konser, vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı. Koroda yer alan öğrencilerin büyük kısmının müzik bölümünden oldukları öğrenilirken, koroyu Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Koro Şefi Zübeyde Omurtay yönetti.

KORO ŞEFİ KONSERİ DEĞERLENDİRDİ!

Edirne Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde düzenlenmiş olan konsere ilişkin açıklamalarda bulunan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Zübeyde Omurtay, şu ifadeleri kullandı: “Muhteşem bir konser verdik. Müziğin sağlık dolu olmasını temenni ediyorum. Çok güzel bir gösteri gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Çocukların emeklerine sağlık. Öğrencilerimiz, dersleri dışında bu çalışmaları yaptılar. Burası tamamen müzik ile tedavi edilen bir ortam olma vasfına sahip olduğu için konser alanı olarak burayı tercih etti. Öyle güzel bir akustiği var ki insanı resmen dinlendiriyor.”

Koroda yer alan Trakya Üniversitesi İngilizce Bölümü öğrencisi Burçin Özgür, arkadaşları ile birlikte iyi bir koro çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti. Konsere ilgi gösteren herkese çok teşekkür eden Özgür, koroda çoğunluğu müzik bölümünden olan öğrencilerin bulunduğunu ancak kendisi gibi farklı bölümlerden öğrencilerin de koroda yer aldığını belirtti.