Trakya Üniversitesi kadınlar ile el ele verdi! El emeği göz nuru ürünler panelde tanıtıldı!

Trakya Üniversitesi kadınlar ile el ele verdi! El emeği göz nuru ürünler panelde tanıtıldı!

Trakya Üniversitesi Edirne Balkan Kongre Merkezi’nde bir panel düzenledi. Panelde kadınların el emekleri ile ortaya koydukları ürünler tanıtıldı. İşte panele ilişkin ayrıntılar…

Gelişen teknolojiye ve değişen alışkanlıklara rağmen el emeği sarf edilerek ortaya konan ürünler halen vatandaşların ve birçok firmanın göz bebeği olarak değerlendirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda özellikle geleneksel motiflere yer verilen ürünler büyük ilgi görürken bu ürünlerin tanıtımlarına aracılık eden kurumlar da kendi sektörlerinde öne çıkmayı başarıyor.

Makineleşmenin giderek hız kazandığı şu günlerde kadınların emeklerinin arka plana atılmaması gerektiğini savunan kurumlardan birisi olan Trakya Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde Edirne Balkan Kongre Merkezi’nde bir panel düzenledi. Panel kapsamında kurulan stantlarda kadınlar el emeklerini tanıttı.

EL EMEĞİ KONULU PANEL DÜZENLENDİ!

Trakya Üniversitesi Edirne Balkan Kongre Merkezi’nde “Kadın Kooperatifçiliğinde Yeni Dönem ve Fırsatlar” isimli bir panel düzenledi. Panelin açılışına Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kaymakamlar, öğrenciler, kadın kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Panel kapsamında kurulan stantlarda kadınların el emeği ürünleri tanıtıldı.

YETKİLİLERDEN PANELE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

trakya-universitesi-kadinlar-ile-el-ele-verdi-el-emegi-goz-nuru-urunler-panelde-tanitildi.jpg

Trakya Üniversitesi bünyesinde düzenlenmiş olan Kadın Kooperatifçiliğinde Yeni Dönem ve Fırsatlar isimli panelin açılışına katılan Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, kadın kooperatiflerinin önemli bir fonksiyona sahip olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Her geçen gün artan bir ivmenin bulunduğunu büyük bir memnuniyet ile müşahede ediyoruz. Kadınlarımızın el emekleri ile yaptıkları ürünlerinin değerlendirilmesi, ulusal, bölgesel ve hatta uluslararası pazarlarda var olabilmesi için kamusal kaynakları el verdiğince onların istifadesine sunuyoruz. Kadın kooperatiflerinin gelişimde çok önemli bir fonksiyona sahip olduklarını görüyoruz. Edirne’de 17 kadın kooperatifinin kuruluş aşamasını tamamladı. 15’i hali hazırda üretim süreçlerine dahil olmuş durumda. Yaklaşık olarak 200 kadınımız bu kooperatifler aracılığı ile üretim süreçlerinde bulunuyor.”

Panel kapsamında açıklama yapan bir diğer isim olan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kadının güçlü toplum, güçlü Türkiye anlamı taşıdığını belirtti. Tabakoğlu şu ifadeleri kullandı: “Trakya Üniversitesi bölgenin en köklü eğitim kurumu konumundadır. 42 bin öğrencinin yarısından fazlasını kadınlar oluşturuyor. Üniversitemizin idari ve akademik personel kadrosunun yüzde 49,73’ü kadınlardan oluşuyor. Evlatlarımızı yetiştiren anneler güçlü olursa, eğitimli olursa toplumun her alanına bu sirayet edecektir.”