Trafik sigortalarında ezber bozan yeni dönem açıklaması! Kötü şoförlere yüzde 200 zam, iyi şoförlere yüzde 50 indirim!

Trafik sigortalarında ezber bozan yeni dönem açıklaması! Kötü şoförlere yüzde 200 zam, iyi şoförlere yüzde 50 indirim!

Aktif olarak araç kullanan sürücülere, 2023 yılı itibari ile trafik sigortalarında farklı bir döneme girileceği duyuruldu. Zam ve indirim temalı yeni sigorta döneminin ayrıntıları paylaşıldı.

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, pek çok sektörde ve hizmet alanında yüksek oranlı zamların gözlenmesine sebep oldu. Yeni dönemde yüksek oranlı zamlara tabi tutularak gündemden düşmeyen sektörlerin başında ise otomotiv sektörü geldi. Yedek parça maliyetinin artışı başta olmak üzere devam eden çip krizi ve diğer faktörlerden etkilenen araç üretim süreci hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç modellerine fahiş fiyat artışlarının yansımasına yol açtı.

Araç fiyatlarının tavan yaptığı yeni dönemde sürücülerin yalnızca bu yük ile karşı karşıya olmadıkları, yeni dönem ile birlikte kasko ve trafik sigortası poliçelerine de yüksek oranlarda zam yapılacağı bilgileri verildi. Zorlu ekonomik şartlar karşısında geçim dertleri devam eden sürücüler yeni zamlar konusunda tedirgin olmaya başlamışken yalnızca sürücüleri ilgilendiren bir gelişme daha yaşandı.

2023 yılı itibari ile trafik sigortası poliçelerinde değişikliğe gidileceğini belirten uzmanlar, bundan sonra basamak uygulamasının yürürlükte olacağını ve sürücülerin yer aldıkları basamaklara göre zamlı veya indirimli fiyatlardan poliçe düzenleyeceklerini bildirdi.

TRAFİK SİGORTALARINDA ZAM VE İNDİRİM UYGULAMASI!

trafik-sigortalarinda-ezber-bozan-yeni-donem-aciklamasi-kotu-soforlere-yuzde-200-zam-iyi-so.png

Yeni dönemde trafik sigortası poliçelerine ilişkin bir düzenleme yapılacağını belirten Sigortacılık ve Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, mevcut basamak sisteminin genişletileceğini bildirdi. Yeni düzenleme ile birlikte 7’inci basamakta bulunan ve 5 yıldır kaza yapmayan sürücülerin 8’inci basamağa çıkacaklarını belirten Eroğlu, bu kişilerin sigorta poliçelerine yüzde 50 oranında indirim uygulanacağını ifade etti. “Çok riskli” olarak değerlendirilen sürücülerin ise 0’ıncı basamakta yer alacaklarına dikkat çeken Eroğlu, bu kişilerin sigorta poliçelerine yüzde 200 oranında zam yansıtılacağını belirtti.

KİMLER 0’INCI BASAMAKTA DEĞERLENDİRİLECEK?

Ocak veya şubat ayında yürürlüğe gireceği tahmin edilen yeni uygulama kapsamında 0’ıncı basamakta değerlendirilecek olan sürücülerin özellikleri şu şekilde sıralandı:

  • Kırmızı ışıkta geçenler
  • Emniyet şeridini kullananlar
  • Ters yöne girenler
  • Hız sınırını aşanlar
  • Hatalı sollama yapanlar