Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Fahrettin Koca açıklama yaptı!

Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Fahrettin Koca açıklama yaptı!

Vaka sayılarında uzun süredir beklenen azalmanın yaşanması ile birlikte, maske zorunluluğunun tamamen kalkması gündemdeydi. Peki maske zorunluluğu toplu taşımalarda da kalktı mı? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Bundan yaklaşık 2 ay önce Fahrettin Koca, kısıtlamalar ile ilgili oldukça dikkat çekici bir açıklama yaptı. Uzun süredir hayatımızda olan maskenin ve kısıtlamaların büyük bir bölümünün kalktığını açıklayan Koca, toplu taşıma dışında diğer alanlarda maske zorunluluğunu kaldırdı. Fakat son iki günün vaka sayısının binin altına düşmesi ile birlikte maske zorunluluğunun tamamen kalkması ile ilgili gündem meydana geldi. Peki toplu taşımalarda maske zorunluluğu kalktı mı? İşte detaylar

Kısıtlamaların Kalktı!

2 ay önce Fahrettin Koca, maske zorunluluğu ve kısıtlamalar ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sonunda bazı açıklamalarda bulunarak, kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı. Toplantı sonunda Fahrettin Koca şu açıklamaları yaptı;

"Birbirimizin yüzünü, gülüşünü özledik. Az değil 2 yıl. Normale dönüşün son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Yaşam tek duygu ve tek konu ile sürdürülemez. Alınan kararlar salgının düşüşe geçtiği realitesine dayanmakta, hayatımızın ihtiyaç duyduğu psikolojik rehabilitasyonu amaçlamaktadır.

Bakanlık adına en iyisini yapmayı, en doğru kararı vermeyi amaçladığımızdan kimsenin kuşkusu olmayacaktır. Bir kişi salgın bitmedi ya da salgın bitti dediğinde somut gerçek değişmiyor. Salgın etkisini yitirdi, gözle görülür gerçek budur. Salgın kelimesine eskisi kadar vurgu yapmaya gerek yoktur. Salgını günlük hayatın ana kriteri olmaktan çıkarmalıyız. Salgınla toplum olarak kısıtlamalar aracılığı ile mücadele etme döneminden hastalıktan bireysel olarak korunma aşamasına geçmeliyiz.

Kişisel korunma da istersek süregelen alışkanlıklarımızı sürdürebiliriz. Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz, maskeyi gerektiğinde hemen takmak üzere yanımızda taşıyoruz. Özellikle büyüklerimiz, kronik hastalığı olanlarla bir arada iken maske günlük hayatımızın vazgeçilmezi olmalıdır."

Bu açıklamaların ardından da bazı kısıtlamaların kaldırıldığı ve yeni kararların alındığı açıklandı. Bu kararlar ise şu şekildeydi;

  • Açık havada maske zorunluluğu kalktı.
  • Kapalı ortamlarda mesafe ve yeterli havalandırma varsa maske zorunluluğu kaldırıldı.
  • HES uygulaması tamamen kaldırıldı ve
  • Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test zorunluluğu kaldırıldı.

Bu kararların ardından vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu oldu. Vaka sayılarının binin altına düşmesi ve pandemi döneminin sona ermesi ile birlikte toplu taşıma araçlarında da maske zorunluluğunun kalkıp kalkmayacağı merak konusu oldu. Peki toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu kalktı mı?

Fahrettin Koca'dan Toplu Taşıma Açıklaması

Fahrettin Koca, bundan iki ay kadar önce kalkan kısıtlamalara, vaka sayısının binin altına düşmesi ile birlikte bir yenisini daha ekledi. Uzun süredir beklenen açıklama sonunda geldi! Maskenin artık toplu taşıma araçlarında da zorunlu olmadığı açıklandı. Fahrettin Koca'nın açıklamaları ise şu şekildeydi;

"Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak."