Togg'un satış stratejisi netleşti! Togg deneyim merkezlerinin kurulacağı şehirler açıklandı! Bu ay açılıyor!

Togg'un satış stratejisi netleşti! Togg deneyim merkezlerinin kurulacağı şehirler açıklandı! Bu ay açılıyor!

Geçtiğimiz hafta sonu seri üretimine geçilmiş olan yerli otomobil Togg’a ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Firmanın kuracak olduğu deneyim merkezleri paylaşıldı. İşte ayrıntılar…

Gelişen teknoloji, ekonomik problemler ve hava kirliliğine etkileri sebebi ile yavaş yavaş veda edilen benzinli ve dizel araç modelleri, yerlerini elektrikli otomobil modellerine bırakmaya başladı. Bu kapsamda özellikle 2022 yılında üretimleri hızlanan ve hem bilindik markalardan hem de sektöre henüz giriş yapan markalardan arka arkaya elektrikli otomobil tanıtımları gelirken Türkiye de ilk yerli ve doğuştan elektrikli otomobilini seri üretim bandına çıkardı.

Bir süredir hazırlıkları devam eden ve bir otomobilden çok daha fazlasını vadeden akıllı cihaz Togg, 29 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilmiş olan Gemlik Fabrikası’nda seri üretime geçti. İlk olarak C SUV modeli ile satışa çıkarılacak olan sonrasında ise diğer 4 modeli üretim bandına çıkacak olan Togg, bu esnada satış strateji ile de dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Alışılageldik bir satış stratejisinden ziyade yeni çağa uygun modernize bir stratejiyi benimseyecek olduğu öğrenilen yerli firma, konuya ilişkin ipuçlarını yavaş yavaş vermeye başladı. Elektrikli otomobil sektörünün devi Tesla ile aynı stratejiyi uygulayacağı düşünülen Togg, deneyim merkezlerine ilişkin ilk bilgiyi paylaştı.

ONLİNE SATIŞ YAPILACAK!

toggun-satis-stratejisi-netlesti-togg-deneyim-merkezlerinin-kurulacagi-sehirler-aciklandi-b-2.jpg

Daha öncesinde hem Togg yetkilileri hem de hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, yerli otomobil Togg’un bayilik sistemi ile satışa sunulmayacağı bilgisi kaydedilmişti. Vatandaşların yerli aracı deneyimleyebilecekleri noktaların açılacağı ancak Togg’un yalnızca online olarak sipariş verilebileceği ileri sürülmüştü. Bu bilgi, geçtiğimiz günlerde doğrulandı.

DENEYİM MERKEZLERİNİN YERLERİ BELLİ OLDU!

29 Ekim tarihinde görkemli bir tören ile açılışı gerçekleştirilmiş olan Gemlik Fabrikası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış olan Togg’a ilişkin yeni gelişmeler açıklandı. Deneyim merkezlerinden ilkini bu ay içerisinde Zorlu’da açacak olan firma, 2023 yılında ilgili merkezlerin sayısını 19’a yükseltmeyi planlıyor.

LinkedIn platformu üzerinden personel alımı ilanlarını yayınlayan Togg İstanbul, Adana, Ankara, İzmir ve Bursa’da da deneyim merkezlerinin açılacağına işaret ederek işlerin hızlandığına dikkat çekti.

Deneyim merkezlerinin yanı sıra temas noktaları da mobil ve sabit servis noktaları dahil olmak üzere ön sipariş ekranı açılıncaya kadar 7 bölgede toplamda 20 noktada hazır hale getirilmiş olacak.