TOGG'da heyecan dorukta! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! İşte TOGG'un satış tarihi ve fiyatları...

TOGG'da heyecan dorukta! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! İşte TOGG'un satış tarihi ve fiyatları...

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda banttan indi. Fabrika açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin birçok detayı aktardı. Peki, TOGG fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 29 Ekim’de açılışı yapılan TOGG’un Gemlik’teki fabrikasında ilk araçlar banttan indi. Kısa süre içinde yollarda olması beklenen TOGG için heyecan ise tüm hızıyla devam ediyor. TOGG hakkında kritik açıklamalarda bulunan ve detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise birçok ayrıntıyı paylaştı.

Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula ve Kapadokya gibi renkleri olan yerli otomobilin fiyatı ve satış tarihi geniş bir kesim tarafından merak ediliyor. İlk olarak C – SUV modelleri ile satışa çıkacak TOGG, takip eden dönemde Sedan ve diğer modellerle de tercih edilebilecek.

TOGG SATIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

toggda-heyecan-dorukta-cumhurbaskani-erdogan-aciklamisti-iste-toggun-satis-tarihi-ve-fiyatl-2.jpg

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili girişimi olan TOGG’da artık sona gelindi. Yeni nesil bir girişim olan TOGG’a vatandaşların aracısız bir şekilde ulaşmasının sağlanacağı aktarılıyor. Diğer pek çok yeni nesil araç üreticileri gibi TOGG’da fiziksel ve dijital deneyimi birleştirerek çözüm üretmeyi hedeflediği aktarıldı.

Herkesin büyük bir merakla beklediği TOGG’un satış tarihi hakkında da ipuçlarını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların siparişlerini Şubat’ta verebileceklerine işaret etti. Ön satış ve sipariş şartlarının da yeri geldiğinde açıklanacağına dikkat çekiliyor. Mart ayında ise pazara çıkması beklenen TOGG’un fiyatı ise merak ediliyor.

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

TOGG fiyatına ilişkin henüz net bir açıklama bulunmuyor. Ancak piyasa şartlarında rekabetin de sağlanacağı şekilde fiyatının tespit edileceği aktarılıyor. Mart ayında pazara çıkacak bir ürün için şimdiden fiyat açıklamasının yapılmasının mümkün olmadığı aktarıldı. Şubat ayında TOGG’un fiyatının açıklanabileceğine dair beklentiler ise artmış durumda.

İlk etapta C segmentte yer alacak 2 farklı SUV üretimi yapılması hedefleniyor. Araçlar genel özellikleriyle aynı altyapıya sahip olsalar da tasarım detaylarıyla fark yaratıyor. Fiyatlarıyla da rakipleriyle yarışacak bir model olarak Avrupa pazarında da kısa sürede yer alması bekleniyor. TOGG’un ilk sahiplerinin ise yurt dışındaki Türk büyükelçiler olacağı aktarılmıştı.