Togg ile birlikte sektör de değişecek! Bayilere veda, temas noktalarına merhaba! Sen seç, onlar evine getirsin!

Togg ile birlikte sektör de değişecek! Bayilere veda, temas noktalarına merhaba! Sen seç, onlar evine getirsin!

29 Ekim itibari ile seri üretimine başlanmış olan Togg’un yeni satış stratejisi ile birlikte sektörü kökten değiştireceği ileri sürüldü. İşte Togg’un satış stratejisi ve konuya dair diğer ayrıntılar…

Koronavirüs salgının başlaması ile birlikte ülkelerin gümrük kapılarının kapanması ve ülke içlerinde de sokağa çıkma yasaklarının uygulanması, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını kökünden değiştirdi. Virüsün bulaş hızından ötürü kendilerini bir nevi korumaya alan vatandaşlar, online platformlardan alışveriş yapmaya başladı.

Şu an salgın büyük ölçüde kontrol altına alınmış hatta ülkelerin gündemlerinden dahi çıkmışken tüketicilerin online alışveriş alışkanlıklarını devam ettirdiği görülüyor. Bu alışkanlığın değişen ve giderek dijitalleşen dünya düzeninin de etkisi olduğunu savunan uzmanlar, kısa süre içerisinde otomotiv sektörünün de bu değişime ayak uyduracağını düşünüyorlar. Nitekim otomotiv devi Tesla’nın kaldırdığı bayilik düzeni ile de bu tez bir nevi desteklenmiş oldu.

Tesla’nın elektrikli otomobil modellerini çeşitli temas noktalarından sergilemesi ancak siparişleri online platformlardan kabul etmesi, otomotiv sektöründe de dijitalleşmeye gidildiğini gözler önüne serdi. Benzer bir girişimin Togg’dan da gelmesi sektör düzeninin değişim aşamasında olduğunu gösterdi.

29 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilmiş olan Gemlik Fabrikası’nda seri üretimine geçilmiş olan yerli otomobil Togg için deneyim merkezleri kurulmaya başlandı. Bu durum “artık araçları gözümüz ile göremeyecek miyiz?” sorusunu akıllara getirirken otomotivde yeni bir al- sat döneminin başladığı öğrenildi.

TOGG’UN İLK DENEYİM MERKEZİ AÇILDI!

togg-ile-birlikte-sektor-de-degisecek-bayilere-veda-temas-noktalarina-merhaba-sen-sec-onlar.png

Türkiye’nin ilk yerli ve doğuştan elektrikli otomobili olarak gündemden düşmeyen Togg, Gemlik Fabrikası’nda seri üretim sürecini devam ettiriyor. Şubat ayında ön siparişleri kabul edilmeye başlanacak olan yerli otomobil için geçtiğimiz günlerde bir deneyim merkezi açıldı. İlki İstanbul Zorlu Center’da tüketicileri ağırlamaya başlayan deneyim merkezi, büyük ilgi gördü.

Sene sonuna kadar toplamda 20 adet deneyim merkezi açılması beklenirken firmanın bu deneyim merkezleri aracılığı ile tüketicileri araç ile buluşturacağı ancak siparişleri online olarak kabul edileceği tahmin ediliyor.

HEPSİNİ ETKİLEYECEK!

Firmaların deneyim merkezlerine ve temas noktalarına dair bir yazı kaleme alan Gazeteci Emre Özpeynirci, sektörde alışveriş alışkanlıklarının değişeceğini düşündüğünü belirtti. Özpeynirci, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Elektrikli otomobillerde diğer otomobil çeşitlerinde olduğu gibi sık servis gereksinimi yok. Ağırlıklı olarak yazılım güncellemesi olacak. Bu da çoğunluk ile internet üzerinden sağlanacak. Bu sebep ile Togg çok doğru bir strateji izliyor. Diğer markaların da bu stratejiyi takip edeceğini düşünüyorum.”