Ticaret Bakanı Mehmet Muş Açıkladı: Bir Günde Yapılan En Yüksek İhracat

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Açıkladı: Bir Günde Yapılan En Yüksek İhracat

Ticaret Bakanı Mehmet Muş bugün sosyal medya platformu üzerinden paylaştığı bilgilere göre cumhuriyet tarihinde bir günde yapılan en yüksek ihracatın dün yapıldığını belirtti.

Sosyal medya platformu üzerinden yapılan paylaşıma göre dün yapılan ihracat en yüksek seviyeye ulaşmış durumda. Ticaret Bakanı tarafından yapılan açıklama sonrasında haber büyük ilgi uyandırmış durumda. Bakan Muş tarafından yapılan açıklamada dün yapılan ihracat rakamlarının cumhuriyet tarihinde bir ilke gelindiği belirtildi.

Ülkemizdeki ihracatın sürekli olarak büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini belirten Bakan Mehmet Kuş, yaptığı paylaşımla birlikte gelinen son noktayı belirtti. Ticaret Bakanı Mehmet Kuş bugün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "İhracattaki başarımız çıtaları aşa aşa devam ediyor. Türkiye dün, sadece bir günde, 1 milyar 956 milyon dolar ihracat yaptı. Bu, Cumhuriyet tarihinde bir günde yapılan en yüksek ihracat. İhracatta artık farklı bir kulvardayız. İhracat; üretim, yatırım, istihdam demektir" ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklama sonrasında büyük ilgi uyandıran Bakan Mehmet Muş, ihracatın getirdiği avantajları sıralayarak belirtti. İhracatın daha yüksek seviyelere ulaşmasıyla birlikte üretim, yatırım ve istihdam oranlarının artacağını belirten Bakan Muş, gelinen noktayı gözler önüne serdi.

ticaret-bakani-mehmet-mus-acikladi-bir-gunde-yapilan-en-yuksek-ihracat2.jpg

Türkiye'nin son zamanlarda artan ihracat oranları nedeniyle büyük gelirler elde edilmesi sağlanıyor. Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan verilere göre 2022 yılı Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre rakamlar şu şekilde değişim gösterdi;

• İhracat, %19,8 oranında artarak 22 milyar 708 milyon dolar,
• İthalat, %31,0 oranında artarak 30 milyar 948 milyon dolar,
• Dış ticaret hacmi, %26 oranında artarak 53 milyar 656 milyon dolar,

Ticaret Bakanlığı'nın resmi internet sitesindeki verilere bakılacak olunursa 2022 yılı Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre;
İhracatın ithalatı karşılama oranı 6,9 puan azalarak %73,4 olarak gerçekleşti.
Enerji verileri hariç tutulduğunda, ihracatın ithalatı karşılama oranı 4,5 puan artarak %95 olarak gerçekleşti.