TELE 1'e Merdan Yanardağ cezası! RTÜK 7 gün ekran karartma kararını onayladı..

TELE 1'e Merdan Yanardağ cezası! RTÜK 7 gün ekran karartma kararını onayladı..

RTÜK tarafından alınan bir kararda; TELE 1 kanalının gazeteci Merdan Yanardağ'ın, PKK terör örgütü lideri Öcalan'ı öven sözlerini yayınlaması nedeniyle toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiği gerekçe gösterilerek 7 günlük yayın durdurma ve ayrıca da üst sınır üzerinden idari para cezasının verildiği belirtildi.

Radyo Televizyon üst Kurulu'nun (RTÜK), Tele 1 kanalının genel yayın yönetmenliğini yapan gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına konu olan sözlerinden dolayı kanala, yedi gün süreli yayın durdurma ve ayırca da iki defa yüzde 5 oranında bir idari para cezası kesildi. Bu kararın dışında ayrıca; Tele 1'e beş gün süreli program durdurma cezasının verildiği öğrenildi.

TELE 1'e Merdan Yanardağ cezası! RTÜK 7 gün ekran karartma kararını onayladı

RTÜK üyesi İlhan Taşçı tarafından duyurulan ceza kararı açıklamasında; "Halkı kin ve nefrete tahrik etmesi gerekçesiyle Tele 1'in ekranlarının 7 gün süreyle kapatılmasına ve %5 idari para cezasına çarptırılmasına oy çokluğuyla karar verildi. Ayrıca kanala "terörü övme" suçlamasıyla da %5 para cezası verildi ve 5 program askıya alındı." ifadeleri kullanıldı.