Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Son Dakika Açıklaması: 300 Milyon TL Hibe Ödemesi Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Son Dakika Açıklaması: 300 Milyon TL Hibe Ödemesi Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni dönemde çiftçiler için geliştirmiş olduğu hibe programlarına bir yenisini daha ekledi. Söz konusu hibe programı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu. İşte yeni çiftçi hibe projesine ilişkin ayrıntılar…

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, çiftçiler için geliştirilmiş olan yeni hibe destek programını duyurdu.

Yüzde 50 Hibe Desteği Resmen Açıklandı!

Yeni dönemde çiftçiler için özel olarak geliştirilmiş olan hibe destek programlarına bir yenisinin daha eklendiği duyuruldu. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabı aracılığı ile yapılmış olan duyuruya göre Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde olan Bireysel Modern Basınçlı Sulama Sistemi için hazırlanan projelere, hibe desteğinin verileceği bilgisi kaydedildi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün çiftçilere müjdelemiş olduğu yeni hibe destek programına göre ilgili proje şartlarını sağlayan tüm çiftçilere, yüzde 50 oranında hibe desteğinin verileceği bilgisi, kamuoyu ile paylaşılmış oldu.

300 Milyon TL’lik Bütçe!

2020/04/22/ciftcilik-f9g3250c0.jpg

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan ve gündeme “son dakika” haberi olarak düşen yeni hibe desteği projesi için şu ifadeler kullanıldı: “2007 yılından bu yana uygulanan Bireysel Modern Basınçlı Sulama Sistemi projeleri dahilinde, 2017- 2021 yılları arasında 3,95 milyon dekar alanı çevreleyen, 42 bin 531 projeye toplamda 901,16 milyon TL hibe desteği verilmiştir. Çiftçilerimizin şahsi tarla için modern sulama sistemlerine geçiş yapmaları ve hem birim alanda verim artışı sağlamaları hem de su tasarrufu gerçekleştirmeleri amaçlanmaktadır. Bakanlığımızca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2022 yılı için Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi amacı ile 300 milyon TL hibe desteği sağlanacaktır.”

Hibe Desteğinin Kapsam Alanı Belirlendi!

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yüzde 50 hibe desteğinin kullanılabileceği alanlar şu şekilde belirlendi:

  • Damla sulama sistemi
  • Yağmurlama sulama sistemi
  • Mikro yağmurlama sulama sistemi
  • Yüzey altı damla sulama sistemi
  • Tamburlu sulama sistemi
  • Güneş enerjili sulama sistemi
  • Sulama amaçlı güneş enerji sistemleri
  • Akıllı sulama sistemleri