Tanju Özcan CHP'den ihraç edilecek mi? Tanju Özcan neden disiplin kuruluna sevk edildi?

Tanju Özcan CHP'den ihraç edilecek mi? Tanju Özcan neden disiplin kuruluna sevk edildi?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde düzenlenen toplantı sonrasında Bolu CHP belediye başkanı Tanju Özcan'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi istendi. Verilen karar sonrası Özcan'ın CHP'den ihraç edilme durumu ortada bulunuyor. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Tanju Özcan CHP'den Neden İhraç Ediliyor?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde düzenlenen toplantı sonrasında Bolu CHP belediye başkanı Tanju Özcan'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi istendi. Verilen karar sonrası Tanju Özcan'ın CHP'den ihraç edilme durumu ortada bulunuyor. Özcan'ın yer aldığı partisinden ihraç edilme nedeni toplantı sonrası disiplin kuruluna sevk edildikten sonra açıklandı. Bolu Belediyesi meclis toplantısında şehir için önemli konular görüşülürken çözüm önerileri ve problemli olan bölgelerde onarım önerileri sırasında hararetli ortamda gerginlikler hat safhada bulunurken, AK Partili Hacer Çınar hizmet ettikleri şehir için önerilerde bulunmak istedi. Toplantı sırasında el kaldıran AK Partili Çınar'a karşı kabul edilemez tavır ve söylemleri sebebiyle CHP'de bu olay gündem oldu. Tanju Özcan'ın, Çınar'a karşı sergilediği tutum sonrası Bolu Belediyesi meclisinde AK Partililer sert tutum karşısında protesto gerçekleştirdi. Özcan kendisine karşı yapılan protestoya sözlü yanıt vermek yerine dans ederek karşılık vermesi sebebiyle CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun bu davranışı kabul edilemez olduğunu gerekçe göstererek disiplin kuruluna sevk edildi. Disiplin kuruluna sevk edilen Tanju Özcan bulunduğu partisinden ihraç edilme olanağı bulunuyor. Disiplin kurulunda alınacak kararın hangi boyutta olacağı ve içeriğine dair açıklamalar ilerleyen saatlerde resmi açıklama ile gelecek.

Tanju Özcan'ın disiplin kuruluna sevk edilme sebebinin bir başka ihtimali daha bulunuyor. Bolu Belediyesi meclis toplantısında canlı müzik ücreti ve eğlence sektöründe yaşanılan sorunlara çözüm odaklı çalışmalarda sert tutum sergiledi. Özcan, Canlı müzik mümkün oldukça yapılmasın. Yapılmamasına özen gösterelim. Canlı müziği kimse özenmesin ve özendirmeyelim. Canlı müzik yüzünden kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur ifadeleri CHP içerisinde kargaşaya sebebiyet verdi. Mültecilere karşı bilboardlarda kendilerini istenmedikleri içerikli mesajları astırmıştı. Tanju Özcan'ın aldığı bu kararlar kendisini partisinden ihraç etme noktasına kadar getirdiği tahmin ediliyor. Şuan da disiplin kurulana sevk edildi. Kurul tarafından alınacak karar ilerleyen saatlerde açıklanacağı öngörülüyor. Tanju Özcan CHP'den ihraç edilecek mi?