Suriyelileri para karşılığında Yunanistan diye Edirne'ye bırakan dolandırıcılar yakalandı!

Suriyelileri para karşılığında Yunanistan diye Edirne'ye bırakan dolandırıcılar yakalandı!

Suriyeli göçmenlerden onları Yunanistan’a götürmek karşılığında para alan dolandırıcılar, Edirne’de jandarma ekipleri tarafından yakalandı. İşte dolandırıcılık olayına dair detaylar…

Seneler önce çekilen yerli sinema filmlerine konu olan bir olayın benzeri, geçtiğimiz günlerde Edirne ilinde görüldü. Şener Şen ile İlyas Salman’ın başrollerini paylaştıkları “Banker Bilo” isimli filme konu olan dolandırılma olayı, bugün gazetelere manşet oldu.

Yaklaşık olarak 42 yıl önce yayınlanan Banker Bilo isimli filmde , Şener Şen’in canlandırdığı Maho karakteri, İlyas Salman’ın canlandırdığı Bilo karakterine ve onun arkadaşlarına Almanya’ya götürme vaadinde bulunmuş ve onlardan bu eylem karşılığında para almıştı. Ancak filmde Almanya diye çıkılan yolun sonu İstanbul’da bitmişti. İşte yalnızca filmlerde karşılaşılabileceği düşünülen bu olayın bir benzeri, Edirne’de yaşandı.

Tekirdağ ilinin Çerkezköy ilçesinde göçmen kaçakçıları, Suriyeli göçmenleri dolandırma girişiminde bulundu. Göçmenlere Yunanistan’ın başkenti Atina’ya götürme vaadinde bulunan ve karşılığında da kişi başı para alan dolandırıcılar, sonrasında yapılan bir operasyon ile jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

KİŞİ BAŞI 4 BİN EURO ÖDEDİLER!

suriyelileri-para-karsiliginda-yunanistan-diye-edirneye-birakan-dolandiricilar-yakalandi-2.jpg

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan 2 göçmen kaçakçısı, 3 Suriyeli göçmen ile anlaşmaya vardı. Göçmenlere onları Yunanistan’ın Atina şehrine götürme garantisi veren ve karşılığında da kişi başı 4 bin euroluk ödeme alan göçmen kaçakçıları, 3 Suriye uyruklu vatandaşı Edirne’de Meriç Nehri’nin kenarına bırakarak oradan uzaklaştı.

JANDARMA EKİPLERİ YAKALADI!

Göçmen kaçakçıları tarafından Edirne’de Meriç Nehri’nin kenarına bırakılan Suriyeli göçmenler, bir süre sonra sınır devriyeleri tarafından yakalandı. Suriyeli göçmenleri araştıran ekipler, kısa bir süre sonra onları Meriç Nehri’ne bıkan göçmen kaçakçılarının izlerine ulaştı. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerini harekete geçiren bu olay sonrasında Tekirdağ Çerkezköy’den 2 kişi, Edirne’den ise 1 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri tarafından Edirne’de ve Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde gözaltına alınan 3 göçmen kaçakçısı, ekipler tarafından Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. A.H.Ç. ve B.K isimli şahıslar hakkında “Örgütlü Göçme Kaçakçılığı” suçundan tutuklama kararı verilirken M.E.Z. isimli şahıs serbest bırakıldı.