Süleyman Soylu’dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

Süleyman Soylu’dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğle saatlerinde TV kanalında canlı yayında siyasetçilerin ve halkın sorularını yanıtlayarak gündemi kapsayan soru ve sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar gursesgazetesi.com’da…

Soylu mülteci ve sosyal yaşamdaki sorunların abartıldığını yaşanılanların provokasyona dönerek halkı galeyana getirmeye çalıştıklarını söyledi. Provokasyonlarının nedeni 2023 seçimleri olduğunu ifade etti. Mülteciler üzerinde çalışılan ‘1 milyon gönüllü geri dönüş’ projesi hakkında açıklamalarda bulunan Soylu, ‘’4 merkezde 13 proje hazırladık. 40, 60 ve 80 metrekarelik evler planlanıyor. 1 milyon Suriye’liye briket ev hazırlıyoruz. Bu evlerin finansmanı uluslararası yardım kuruluşlarından sağlanıyor. Yaşam, alanları, tarım alanları, sosyal donatı alanları yapılacak.’’ dedi.

Soylu mülteciler hakkında, ‘’ İstanbul’da şu anda toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. Türkiye’de toplam 3 milyon 762 bin 386 Suriyeli var. Kim neyin istilasını yapacak ya... Kime istila ettireceğiz bu memleketi. Kendi sınırlarımızda bunu yaptırmıyoruz. Yargının yapması gereken şu. Bu film kin, nefretlik ve düşmanlık üzerine yapıldı. Eğer bu filmi Ümit Özdağ fonladıysa nereden buldu parayı. Kim neyin istilasını yapacak ya biz PKK'ya istila yaptırmadık. PYD yapmaya çalıştı yapamadı. Kılıçdaroğlu'nun arkadaşları yapmaya çalıştı yapamadı. Kime istila ettireceğiz bu memleketi. Kendi sınırlarımızda bunu yaptırmıyoruz.’’ dedi.

Süleyman Soylu karayollarındaki hız limitleri hakkında, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımıza arzettiğimizde 'Devam edin' dedi. İçişleri Bakanı'nın hız limitlerini yüzde 20 artırabilme imkanı var. Standardımız karayollarının standardıdır. 1 Temmuz itibari ile böyle bir çalışma yapıyoruz. Ulaştırma Bakanı ile de görüştük. Onlar da standartları ilgili yollarda karşılayabileceklerini söylediler. Hız limitlerini biraz daha artırıyoruz. 120 artı idari yaptırım sınırı var otoyol ve otobanlarda, 132 km şu anda. Bir Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışıyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.