Süleyman Soylu duyurdu! Taksicilere "seyahat belgesi kontrolü" zorunluluğu getirildi!

Süleyman Soylu duyurdu! Taksicilere "seyahat belgesi kontrolü" zorunluluğu getirildi!

Süleyman Soylu kaçak göçmenler ile mücadele edilebilmesi için yeni zorunluluklar getirdi. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Son dönemde sık sık gündeme gelen kaçak göçmen sorunu gelmesi ile birlikte, bu soruna çözümler de aranmaya başlandı. İnternette sık sık yayılan görüntülerde yüzlerce kaçak göçmenlerin araçlar ile Türkiye'de bulunması ve yakalanmamak için şehir içinde kaçmaları bu görüntülerden biri oldu. Ulaşım aracı olarak taksi ile kimi zaman ilden ile seyahat eden bu kaçak göçmenlerin durdurulabilmesi ve yakalanabilmesi için Süleyman Soylu çalışmaları başlattı!

Bugün Süleyman Soylu Ankara'da Göç Kurulu Toplantısı'na katılarak vatandaşları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Son dönemde gündemden düşmeyen kaçak göçmenlerin yakalanabilmesi adına yapılacak çalışmalardan bahseden Süleyman Soylu konu ile ilgili yeni getirilen zorunluluktan da bahsetti.

TAKSİCİLERE 'SEYAHAT BELGESİ KONTROLÜ' ZORUNLULUĞU!

Kaçak göçmenler kimi zaman ilden ile seyahat etmek istediğinde, ulaşım için taksileri tercih etmektedir. Otobüslerde kimlik kontrolü yapıldığı için taksileri sık sık tercih eden kaçak göçmenlerin yakalanması için ise Süleyman Soylu yeni getirilen düzenlemeyi paylaştı. Taksilerde kaçak göçmenlerin rahat bir şekilde yolculuk yapamaması ve yakalanabilmesi adına; taksicilere seyahat belgesi zorunluluğu getirildi. Süleyman Soylu bu düzenlemeyi açıklarken "Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesi" sözlerini dile getirildi.

TIR PARKLARINA KAMERA SİSTEMİ ZORUNLULUĞU

İnternette de yayılan pek çok videoda görülen kaçak göçmenlerin tırlar ile taşınmasına önlem amacıyla tır parkların kamera sistemi zorunluğu getirildi. Bu zorunluluk ile birlikte tır şoförlerinin kimi zaman "onlar kendileri girmiş benim de haberim yok" gibi sözlerinin önüne geçilmesi için getirildiği de açıklandı. Süleyman Soylu konu ile ilgili detaylı açıklamada bulundu.

Süleyman Soylu konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Taksilerle il dışına yabancı yolcu taşınması halinde taksicilere seyahat belgelerinin kontrolü hükümlülüğünü getiriyoruz. Kaçak göçmeni bir ilden bir ile taşımaya kimse aracılık etmesin. Onun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibariyle getiriyoruz. Otobüsle zaten bilet alırken böyle bir yükümlülük söz konusu. Buna uymayanlara cezaların kesilmesine dair talimat veriyoruz. Bilerek taşıyorsa insan kaçakçılığına girer, aynı zamanda idari para cezasına girer.

Kamyon parklarına, TIR parklarına kamera sistemlerini kurmayı tedbir olarak getiriyoruz. Bazı TIR'ların arkasında taşınıyorlar ve 'Haberim yok' deniyor. Bununla mücadele için de tedbir getiriyoruz."