Spotify kapatılacak mı? Spotify neden gündem oldu?

Spotify kapatılacak mı? Spotify neden gündem oldu?

Bugün Twitter'da Spotify'ın gündeme gelmesi ile birlikte, platformun kapatılacağına dair iddialar yayılmaya başladı. Peki Spotify kapatılacak mı? İşte detaylar...

Pek çok kişinin dünya çapında müzik dinleme ve paylaşma platformu olan Spotify bugün Twitter'da gündem oldu. Twitter'da "spotify kapatılsın" konu başlığının açılmasının ardından pek çok vatandaş, müzik dinleme platformu olan Spotify'in kapanıp kapanmayacağı konusunda endişeye kapıldı. Peki Spotify kapatılacak mı? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

SPOTİFY KAPATILACAK MI?

Bugün Twitter gündeminde yer alan "spotify kapatılsın" konu başlığının hemen ardından pek çok vatandaş internette konu ile ilgili araştırma yaptı. Twitter üzerinden neden böyle bir konu açıldığı merak edilirken, gerçekten kapanıp kapanmayacağı konusu da vatandaşları oldukça meraklandırdı. Konu ile ilgili herhangi bir kurumdan açıklama yapılmazken, akıllara geçtiğimiz yıllarda RTÜK tarafından yapılan açıklama geldi.

RTÜK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

2020 yılında RTÜK resmi internet sitesi üzerinden Spotify ve kurum adına uyarı metni yayınlamıştı. Bu metnin yayınlanmasının hemen ardından vatandaşlar, severek kullandıkları müzik dinleme platformunun kapanacağı konusunda endişeye kapılmıştı. Bu endişenin hemen ardından RTÜK konu ile ilgili resmi bir açıklamada bulundu. RTÜK'ün yaptığı açıklama şu şekildeydi;

"Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisinde müracaatını yapmış ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara başlamıştır. Gerek ulusal gerekse uluslararası medya kuruluşları ile daima yasal çerçevede yapıcı ve diyaloga açık bir iletişim yürüten üst kurulumuz bundan sonra da aynı tavrını korumaya devam edecektir. Görsel ve işitsel medyaya destek olmayı misyon edinen RTÜK, yayıncılara rehber olmayı daima sürdürecektir"

Bu açıklama ile birlikte Spotify'ın Türkiye'de hizmet vermeye devam edeceği bildirildi. Bugün de sosyal medyada yeniden bu konu hakkında konu başlığının açılması, kullanıcılar tarafından platformun kapanmasına dair endişelerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Sosyal medyada açılan bu başlığın henüz neden açıldığı bilinmezken, pek çok kullanıcı kendi kişisel hesaplarından kapatılmamasına dair şu sözleri dile getirdi;

  • "En sevdiğim müzik dinleme platformu, kapatılmamalı."
  • "En yakın arkadaşım oldu, kapatılmasın lütfen."
  • "Uzun süredir üyeliğim ve sevdiğim şarkılar var, kapatılırsa gerçekten üzülürüm."

Bu açıklamaların ardından ise iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve Spotify'ın Türkiye'de kullanıcılarına hizmet vereceği öğrenildi.