Son Dakika: Sağlık çalışanlarının Özlük ve Mali hakları ile ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

Son Dakika: Sağlık çalışanlarının Özlük ve Mali hakları ile ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

Bir süredir beklenen Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarıyla ilgili teklif TBMM'ye sunuldu.

Sağlık Bakanı Koca'nın bugün duyurduğu sağlık çalışanları ile ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Fahrettin Koca'nın sağlık çalışanları ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından Meclise bir teklif sunulması bekleniyordu. Açıklamanın ardından çok geçmeden kararın sunulduğu açıklandı. Bu açıklama ile birlikte bu teklifin detayları merak konusu haline geldi. Vatandaşlar ve sağlık çalışanları için sunulan teklifin detayları merak konusu olmuşken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden sunulan teklif hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

BUGÜN FAHRETTİN KOCA HABERİ VERMİŞTİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı açıklamada TBMM'ye böyle bir teklifin sunulacağı konusunda haberi vermişti. Teklifin meclise sunulacağı ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Bu süreçlerin çalışanların mutluluğu ve memnuniyetiyle doğru orantılı olduğuna inanıyorum dolayısıyla beklentileri var çalışanlarımızın, hekim arkadaşlarımızın. Motive olmaları için de bunun gerekliliğini biliyoruz. O nedenle bu hafta, muhtemelen gelecek hafta; ama bu hafta ben Meclis komisyonunda gündeme gelmesini takip ediyorum. Bu hafta Meclis'e gelebilir, komisyona gelebilir. Özlük hakları noktasında sözleşmeli, kadrolu dahil olmak üzere birçok düzenleme yapılacak. Özlük haklarıyla ilgili konunun bu hafta komisyona gelmesi kuvvetle muhtemel"

Bu açıklama ile birlikte teklifin ne zaman Meclise sunulacağı merak konusu olmuşken, Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden teklif ile alakalı açıklamayı yaptı. Açıklaması şu şekildeydi;

TEKLİF TBMM ÇALIŞANLARINA SUNULDU!

"Sağlıkla ilgili bazı kanunlarla 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Sözleşmeli ve kadrolu hekimlerle sağlık çalışanlarının MALİ VE ÖZLÜK haklarında önemli iyileştirmelerle sonuçlanacak İLK BÜYÜK ADIM atıldı."

Bu haber ile birlikte sunulan teklifin 14 maddelik bir teklif olduğu öğrenildi. Bu maddelerin de detayları merak konusu olmuşken, ayrıntıların ne zaman geleceği konusunda henüz bir bilgi verilmedi.

Bir süredir meclise sunulması beklenen bu yasa teklifinin AKP tarafından sunulduğu da öğrenildi. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin sunulan bu teklifin, TBMM Başkanlığı tarafından ise nasıl sonuçlanacağı merak konusu haline geldi.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin bu teklifin detaylarının yakın zamanda açıklanması planlanıyor.