SON DAKİKA Öğrenci affı çıktı mı, Öğrenci affı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

SON DAKİKA Öğrenci affı çıktı mı, Öğrenci affı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleştirdiği toplantı sonrasında bir çok konuya değindi. Öğrenci affı konusunda net bilgiler veren Erdoğan, kimleri kapsadığını, neden bu affın ortaya çıktığı ve sonucunda neler olacağına dair açıklamalar geldi. Detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleştirdiği toplantı sonrasında bir çok konuya değindi. Öğrenci affı konusunda net bilgiler veren Erdoğan, kimleri kapsadığını, neden bu affın ortaya çıktığı ve sonucunda neler olacağına dair açıklamalar geldi. Öğrenci affı öz anlamıyla okullara geri dönüş kapsamında gerçekleştirilen programdır. Öğrenciler bulundukları eğitim kategorisinde imkan dışı sebepler yüzünden eğitimini yarıda bırakarak eğitimini bitirmeden ayrılması sonrası gelen geri dönüş affı olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz günlerde öğrenci affı konusunda net olmasa da salt bilgiler veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, bir çok konuda olduğu gibi öğrenci affı konusunda da gençleri umutlandıran açıklamalarda bulunmuştu. Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar, Yüksek öğretim kademelerinde zamanında yer alan fakat bulundukları programdan ayrılan öğrencilere dair söylemlerde bulunmuştu. Yer aldıkları eğitim programlarından ayrılan öğrencilerin eğitimlerine tekrardan kaldıkları yerden devam edebileceklerine dair umut dolu sözler gelmişti. Art arda gelen açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleştirdiği toplantıda bir çok konuya değindi. Öğrenciler tarafından en çok merak edilen öğrenci affı konusunda net açıklık getirdi.

Akbaşoğlu, Üniversite öğrencileri için eskiye dönük tekrardan af çalışmalarına başladık. Lisans ve doktora eğitimi gören öğrenciler de bu çalışma içerisinde yer alacak. Çalışmalarımız bittikten sonra Temmuz ayı öncesi teklife dönüştüreceğiz ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenci affı hakkında açıklamaları, Konuşmama başlarken gençlerimize yeni bir müjde vererek başlamak istiyorum. Belirli süredir öğrencilerin derdine çözüm bulmak için çalıştığımız ve halk tarafında öğrenci affı tabiriyle anılan teklifi, önümüzdeki günlerde mecliste sunmayı hazırlanıyoruz. Meclisimizin takdirine sunacağımız teklifte, lisans, yüksek lisans, doktora eğitimi gören ama eğitimini bırakmak zorunda kalanlara belirlenen şartlar koşulunda eğitim gördükleri okullarına geri dönüş yolunu açıyoruz. Yüksek öğrenim eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan fakat tekrar geri gelip tamamlamak isteyen gençlere fırsat tanıyacak teklifimizi, tüm öğrenci, velilerimize ve vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.