Son Dakika: Kira artışına yüzde 25 zam sınırı Meclis'te kabul edildi!

Son Dakika: Kira artışına yüzde 25 zam sınırı Meclis'te kabul edildi!

Gelen bir son dakika haberine göre kira artışına getirilen yüzde 25 zam sınırının TBMM'de onaylandığı öğrenildi. Kiracıların mağdur edilmesinin önüne geçmek için uygulanan kanun ile ilgili detaylar haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren düzenleme ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından duyurulan yeni düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaya sunulması ile birlikte ev sahipleri ve kiracılar Ankara'dan gelecek haberi beklemeye koyuldu. Gelen bir son dakika bilgisine göre ise önerinin Meclise sunulduğu ve onay aldığı öğrenildi. Detaylar Gürses Gazetesi'nde...

Bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından duyurulan yeni düzenleme Meclis'e sunuldu. Sabah saatlerinden itibaren ev sahipleri ve kiracıların haber beklediği Ankara'dan haber geldi. Yeni düzenleme Meclis'e sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

"1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu’nda Borçlar Kanunu’na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" ifadelerini kullanan Bozdağ, sözlerine "Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonunda bugün Borçlar Kanunu’na geçici bir madde eklenmesi söz konusu olacaktır. Yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu’na eklenecektir." diyerek devam etti.

Bakan Bekir Bozdağ sözlerinin devamında "AK Parti grubu, MHP grubu orada teklif verecek ve oraya eklenecektir. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor. Bunun üzerinde yapılacak artışların geçerli olmadığı açıkça ifade ediliyor. Bu düzenlemeyi yaparken geçici olmasına özellikle önem verdik. Geçici bir düzenleme. Bu düzenlemede, kiracı ve sahibinin hukukuna halel vermeden ikisinin de belli bir fedakarlıkta bir noktada durmasına da özen gösterdik. Umarım beklentileri karşılar. Umarım beklediğimiz sonuçları doğurur" ifadelerini kullandı.

KİRA ARTIŞ DDÜZENLEMESİ TBMM'DE ONAYLANDI

Bugün Bekir Bozdağ tarafından duyurulan ve Meclis'e sunulan düzenleme mecliste milletvekillerinin oyuna sunuldu ve düzenleme onaylandı. Ekonomik sebepler nedeniyle ev sahipleri tarafından kira fiyatlarında fahiş artış yaşanmasını engellemek amacıyla kabul edilen düzenlemede "geçici süreyle üst sınır" uygulaması kullanılacak. Yeni kanuna göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar olan ve yenilenen kira sözleşmelerinde üst zam sınırı yüzde 25 oldu.