Son Dakika: İstanbul'da bir kişi kendini yaktı! Galata Kulesi önünde kendini yakan kim?

Son Dakika: İstanbul'da bir kişi kendini yaktı! Galata Kulesi önünde kendini yakan kim?

Gelen son dakika haberlerine göre bir kişi İstanbul Galata Kulesi önünde kendini yaktı. Olay yerinde çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

Bugün sabah saatlerinden itibaren çok sayıda olay yaşanan İstanbul'da gündeme bir yenisi daha eklendi. İlk olarak sabah saatlerinde bazı vekillerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Gezi Parkı eylemleri ile ilgili protesto yapmaya çalışması ile güne başlayan İstanbul, Taksim Meydanı'nda da Gezi Parkı eylemleri ile güne devam etti. İstanbul'da yaşanan bu olayların yanı sıra Bebek'te bir grubun sahil yolunda, kamuya açık alanda cinsel ilişkiye girmesi ve üstsüz güneşlenen mültecilerin ardından son olarak bir kişinin kendisini ateşe vermesi de dikkat çekti. İstanbul'da yaşanan olaylara eklenen yeni olayın ardından çok sayıda vatandaş gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında İstanbul'da kendini ateşe veren kişi ile ilgili araştırmalar yaptı. Galata'da kendisin yakan kişi ile ilgili bilgiler haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

fugncgbwyamomnz.png

Son Dakika: İstanbul Galata'da Bir Kişi Kendini Yaktı!

İstanbul Galata'da akşam 20.30 sularında meydana gelen olayda bir kişinin Galata Kulesi Önüne geldiği ve kulenin önünde pek çok kez "Allah-u Ekber" diye bağırdığı öğrenildi. Bağıran kişi sonrasında elindeki meşale ile kendisini ateşe verdi. 30 saniyeden uzun bir süre yanmaya devam eden eylemcinin yanarken de "Allah-u Ekber" demeye devam ettiği kaydedildi. Çevredeki mekanlardan olay yerine getirilen bir yangın tüpü ile söndürülen alevlerin ardından eylemcinin o haldeyken de "Allah-u Ekber" diye bağırmaya devam ettiği öğrenildi.

Çevredeki Vatandaşlar Olay İle İlgili Konuştu

Olayın ardından çevredeki esnaflar ve vatandaşlar olayın bir gösteri olduğunu sandıklarını dile getirdi. Bir esnaf; "Ben ilk başta gördüm. Bağıra bağıra geldi buraya. Elinde meşale gibi bir şey vardı. Birden ateşe verdi kendisini. Diğer arkadaşlar da görmüş. Bütün gün elinde bir orakla gezmiş. Bilsek daha önce müdahale ederdik." ifadelerini kullandı.

Galata'da Kendini Ateşe Veren Kim?

İstanbul Galata'da yaşanan olayın ardından vatandaşlar gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında kendini ateşe veren kişinin kim olduğunu araştırdı. Kendini yakan eylemcinin kim olduğu ise henüz bilinmiyor.

Olaya ilişkin gelişmelerin ve gelen yeni bilgilerin ardından en son haberler, bu haberin devamında gursesgazetesi.com'da paylaşılacak.