Son Dakika: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hakkında Suç Duyurusu!

Son Dakika: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hakkında Suç Duyurusu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon, Rize ve Artvin'de gerçekleştirdiği geziler ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Son dakika haberine göre İmamoğlu'na suç duyurusunda bulunma sebebi merak konusu. Peki; İmamoğlu'na neden suç duyurusunda bulunuldu?

Son günlerde adı gazeteciler fotoğrafı, Fenerbahçe, Ali Koç ve Karadeniz gezisi ile anılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suç duyurusu şoku!

Avukat Aydın Egemen'in İstanbul Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesi son dakika haberi olarak gündeme geldi. İmamoğlu'na suç duyurusunda bulunan Egemen, gerekçe olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçildiği il sınırları dışında siyasi propaganda yapması gösterildi. Suç duyurusu dilekçesi ile İmamoğlu'nun Karadeniz'de gerçekleştirdiği mitinglerin araştırılması talep edildi.

Aynı zamanda dilekçede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "2023 yılında yapılacak seçimlerde devlet başkanlığı adaylığına dair bir kararı var ise İBB Başkanlığından istifa etmesi gerektiği" belirtildi. İşbu dilekçede yazanlar şu şekilde; "Oysa, seçilmiş belediye başkanlığı unvanı ve görev süresince, çalışma gün mesaisini, uhdesinde bulunan tüm kamu kaynaklarını, bulunduğu ilde yaşayan halkın huzur ve sükunu için harcama yerine, gerek mesaisini ve gerekse seçilmekle elde ettiği kamu kaynaklarını, kişisel siyasi amaç ve saiklerine sarf etmiş olduğu kamuoyuna yansımıştır. Bu iddiaların araştırılmasını talep ediyorum. Bu ise görevi kötüye kullanmaktır."

Suç Unsuru Tespit Edilmesi Halinde Kamu Zararının Giderilmesi Gerekecek

Halk oyu ile seçilerek göreve getirilen kişilerin kamuya karşı şeffaflık ve dürüstlük çerçevesi içerisinde, devletin ve demokrasinin çıkarlarına, kurallarına ve normlarına göre uygun görülecek şekilde hareket etmesi gerekliliğinin asıl ve en önemli hedef olduğu belirtilen dilekçenin içeriğinde "Bu hedef, çocuklarımızın, millet olarak geleceğimizin teminat altına alınmasıdır. Sayın savcılık makamlarınızca, şüphelinin ilgili tarihte Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Artvin Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Trabzon ziyareti/mitingi olarak kamuoyuna yansımış bir dizi siyasi faaliyetlerinde, İstanbul Belediyesi kamu kaynaklarının kişisel siyasi faaliyetler kapsamında bir kuruş dahi sarf edilip edilmediğinin, bir bardak su dahi olsa araştırılmasını, şayet tespit edilmesi durumunda kamu zararının giderilmesini saygıyla arz ve talep ediyorum." cümleleri yer aldı.

Ekrem İmamoğlu'na yapılan suç duyurusunun haklılığının ispatı durumunda Ekrem İmamoğlu'nun kamu zararını gidermesi talep edilecek. Son günlerde pek çok farklı konu nedeniyle gündemden düşmeyen İmamoğlu'nun suç duyurusu sosyal medya platformlarında hızla yayıldı ve vatandaşlar konuya ilişkin yeni haberleri arama motorlarında sıkça aratıyor.