Son Dakika: Helikopter kazasında 7 kişinin cansız bedenini ulaşıldı!

Son Dakika: Helikopter kazasında 7 kişinin cansız bedenini ulaşıldı!

Bir gün önce 4'ü Türk 7 kişinin kaybolduğu helikopterden üzücü haber geldi. 7 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Bugün Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağın enkazına ulaşıldığı haberinin ardından, son dakika gelişmesi olarak 4'ü Türk, 7 kişinin de cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Bir gün önce İtalya'da kaybolan helikopterden sinyalin kesildiği ve haber alınamadığı öğrenilmişti. 7 kişinin 4'ünün Türk vatandaşı olduğu öğrenilirken, arama çalışmaları başlatıldı. Eczacıbaşı Holding çalışanları olduğu öğrenilen 4 kişi ile ilgili Eczacıbaşı Holding ilk açıklamayı yapmıştı;

"Kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır."

Arama esnasında helikopterin düştüğü yerin iklim örtüsünden kaynaklı olarak zorluklar yaşandı. Eczacıbaşı'nın da katıldığı arama kurtarma çalışmalarında şu ifadeler yer aldı;

"Koordinatların bildirilmesi üzerine bölgeye intikal ettik. Ulaştığımızda her yerin yanmış olduğunu gördük. Helikopter bir vadinin içerisinde. Tüm arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikali için çalışıyoruz, ancak erişimin zor olması nedeniyle bölgeye yürüyerek gitmeleri gerekiyor"

Bu ifadelerin ardından arama çalışmaları sürerken, helikopterin enkazının yeri tespit edildi. Helikopterin Apeninler'deki Scaloni geçidinde 1922 metre yüksekliğindeki Lama nehri yatağına düştüğü öğrenildi. Nehrin yakınında bulunan bir dağcının helikopterin parçalarına ulaşması ile görevliler olay yerine ulaştı.

Mevlüt Çavuşoğlu bulunan helikopter ile ilgili ilk etapta şu açıklamayı yaptı;

"Büyükelçimiz ve Başkonsoloğumuz bölgede. Modena Valiliği açıklama yaptı. Helikopterin düştüğü bölge tespit edildi ancak yolculardan bilgi yok"

İlk etapta 4'ü Türk 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, Eczacıbaşı Holding'ten kimsenin kurtarılamadığına dair acı haber geldi. Açıklama şu şekildeydi;

"İtalya’da kalkışından kısa bir süre sonra radardan kaybolan ve üç gündür arama çalışmaları süren helikopterden maalesef acı haber geldi. Arama ekiplerinin, bugün öğle saatlerinde helikopterdeki yedi kişinin cansız bedenlerine ulaştıkları açıklandı.

Bu detayların ardından helikopterin neden düştüğüne dair merak edilenler artarken, helikopterde bulunan Lübnanlı iş insanının düşmeden önce oğluna attığı video ortaya çıktı. Videoda düşen helikopterin şiddetli fırtınaya yakalandığı öğrenildi. Fırtınanın başlamasından kısa bir süre önce oğluna video atan iş adamının, havanın durumunu gösteren anları kameraya yansırken bu video medya ile paylaşılmadı.