Son Dakika: Galata Kulesi'nin önünde kendini yakan vatandaş ile ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı!

Son Dakika: Galata Kulesi'nin önünde kendini yakan vatandaş ile ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı!

Bugün İstanbul Galata Kulesi önünde bir vatandaş kendini yaktı. Çevredeki vatandaşların yardımı ile söndürülen vatandaş hakkında İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

İstanbul'da bugün saat 20.30'da bir vatandaş Galata Kulesi önünde kendini yakma teşebbüsünde bulundu. Olaya şahit olan pek çok vatandaş adeta şok oldu! Kameralar ile görüntülenen vatandaşa çevredeki kişilerden müdahale geldi. Uzun bir süre yandıktan sonra vatandaşların yangın tüpü ile söndürdüğü vatandaş hemen hastaneye kaldırıldı.

Olayın yaşanmasının ardından vatandaşlar kişinin neden kendini yaktığı konusunda ve sağlık durumu hakkında meraklanmaya başladı. Uzun süre "orak ve benzin bidonu" ile gezdiği belirlenen vatandaşın olayın ardından neden kendini yaktığı ile ilgili vatandaşlar sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.

İSTANBUL'DA BİR VATANDAŞ KENDİNİ YAKTI!

Galata Kulesi önünde kendini yakan vatandaşın akşam saatlerine kadar bunun hazırlığını yaptığı öğrenildi. Uzun bir süre İstanbul sokaklarında ilginç kıyafeti ile dolaşan şahsın elinde orak ve benzin bidonu da vardı. Bu görüntülerin ardından şahıs tam olarak Galata Kulesi'nin önüne gelerek "Allah-u Ekber" diye bağırdı. Bu bağırmasının hemen ardından şahıs kendini yaktı!

Etrafta bulunan kişiler büyük bir şaşkınlık ile olayları izlerken, bazı vatandaşlar şahsı telefon kameraları ile görüntüledi. Bu görüntülerde şahsın kendini yakmadan önceki hallerinin yanı sıra şahsın yanma anı da vardı. Olayın ardından bazı kişiler "Ambulansı çağırın" diye bağırmaya başladı.

Yaklaşık olarak 30 saniye kadar yanan vatandaşa çevredeki kafeden bir kişi koştu. Kafede bulunan şahıs yangın tüpü ile vatandaşa müdahale etti. Kısa sürede söndürülen şahıs, olayın hemen ardından hastaneye kaldırıldı. Bu olayın sosyal medyada da yayılmasının hemen ardından kişinin kimliği ve sağlık durumu merak konusu oldu.

Kişinin kimliği ile ilgili bir bilgi verilmezken, konu ile ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı. İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklama sosyal medyada olayın yayılmasının ardından merak edildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI!

Bugün kendini yakan vatandaşın sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada görüntülerin yayınlanması ve vatandaşların konu ile ilgili meraklanması üzerine vatandaşın durumu hakkında İstanbul Valiliği açıklama yaptı. İstanbul Valiliği'nin konu ile ilgili açıklama şu şekildeydi;

"Galata Kulesi Meydanı'nda kendini yakma teşebbüsünde bulunan şahsın hastanede tedavisi devam ediyor, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı."