Son Dakika: Bakan Koca "Türkiye'de ilk" diyerek duyurdu! Vatandaşlar paniğe kapıldı

Son Dakika: Bakan Koca "Türkiye'de ilk" diyerek duyurdu! Vatandaşlar paniğe kapıldı

Bakan Koca'nın yaptığı bir açıklama vatandaşların paniklemesine yol açtı. "Türkiye'de ilk" açıklamasının sosyal medyada yayılması ile birlikte vatandaşlar, maymun çiçeği paniğine kapıldı. Detaylar ve satır başları haberin devamında...

T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son anlarda yaptığı sosyal medya paylaşımı oldukça dikkat çekti. Bakan Koca'nın yapmış olduğu paylaşımda kullandığı "Türkiye'de ilk" ifadesi kısa süre içerisinde yayıldı. Pek çok sosyal medya hesabı tarından algı yönetimi yapmak adına yapılan paylaşımlarda Bakan Koca'nın yalnızca ilk ifadeleri paylaşıldı ve vatandaşlara maymun çiçeği vakasının Türkiye'ye geldiği iddiası verilmeye çalışıldı. Yapılan paylaşımlarda yer alan geri kalan sözlerin ise Bakan Koca'ya ait olmaması dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı paylaşımda bir hastanın kalbinde delik oluştuğu ve bu deliğin karaciğerde açılan tünel ile kalbe ulaşılarak kapatıldığı duyuruldu.

Olaya ilişkin satır başları Gürses Gazetesi'nde...

Fahrettin Koca: "Türkiye'de ilk"

Bakan Koca'nın resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeler şu şekilde; "DÜNYADA SAYILI, TÜRKİYE’DE İLK! Bursa Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatta, kalbinde delik bulunan bir hasta kalbe giden bir damarın anormal seyir göstermesi nedeniyle klasik yöntem yerine karaciğerde açılan tünel ile kalbe ulaşılıp, deliğin kapatılması yöntemiyle tedavi edildi." oldu. Paylaşımında bir de video ekleyen Bakan Koca, operasyonun ardından doktorların verdiği röportajları paylaştı.

Videoda konuşan Bursa Şehir Hastanesi doktoru; “Hasta bizlere nefes darlığı şikayetiyle başvurdu. Klinikte yapmış olduğumuz tetkiklerinde hastanın kalbinde delik olduğunu tespit ettik. Bu delik, iki kalp kulakçığı arasında var olan bir delik. Bunun klasik olarak tedavisi dünyanın her yerinde de ve bizim kliniğimizde de kasık damarından girilerek şemsiye yöntemiyle bu deliğin kapatılması şeklinde uygulanıyor. Bu şekliyle kapattık.” ifadelerini kullandı.

Operasyonda bulunan bir diğer doktor ise; “Nimet Hanım’ı radyolojik olarak tetkik ettiğimizde vücudun ana toplar damarında anormallik olduğunu tespit ettik. Kalbindeki deliği, kardiyoloji ekibi klasik yöntemle bu yüzden kapatamadı. Kendi aramızda tartıştığımızda da bunun Transhepatik yöntemle yani karaciğeri delerek yapabileceğimizi belirttik. Yaptığımız işlem, karaciğer cilt üzerinde yarım santimlik bir kesi ile utrason rehberliğinde karaciğeri delerek, karaciğer toplar damarı vasıtasıyla kalbe ulaşmaktı. Yani karaciğerden kalbe geçici bir tünel oluşturduk. Bu tünel vasıtasıyla da kalpteki delik, kardiyoloji ekibince kapatıldı.” diyerek videoda bilgi verdi.