Son Dakika: Ankara'da sele kapılan bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı!

Son Dakika: Ankara'da sele kapılan bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı!

Gelen bir son dakika bilgisine göre Ankara'da yaşanan sel felaketlerinde bir kişinin sele kapılarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Cansız bedenine ulaşılan vatandaşın kimlik tespiti henüz yapılmadı.

Gelen bir son dakika bilgisine göre Ankara'da yaşanan sel felaketlerinde bir kişinin sele kapılarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Cansız bedenine ulaşılan vatandaşın kimlik tespiti henüz yapılmadı.

Bugün başkent Ankara'da yaşanan sel felaketleri nedeniyle pek çok vatandaş evlerinden çıkamadı. Ancak dışarıda bulunması gereken vatandaşların yaşadığı zorlu anlar vatandaşların amatör kameralarına yakalandı.

Ankara Altındağ ilçesine bağlı, Karapürçek Mahallesi'nde selde sürüklenen bir ticari aracın içindeki vatandaşın sel suyuna kapılması günün dikkat çeken olaylarından oldu. Sele kapılan vatandaşın cansız bedenine ise ulaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada; “Bugün Ankara’da başlayan ve merkeze yönelen sağanak yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi beklenmektedir. ABB tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın da yağışın olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz” ifadeleri kullanılmıştı. Pek çok vatandaş uyarıların ardından evinde kalsa da, dışarıda olması gereken vatandaşlar zorlu anlar yaşadı.

İçişleri Bakan Yardımcısı'ndan Açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, başkent Ankara'da yaşanan sağanak yağış ile ilgili resmi sosyal medya hesabından “Saat 16:00 itibariyle ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması vb 112 üzerinden itfaiyeye 1378, Afad'a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan üç çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi” şeklinde bir paylaşım yaparak sele kapılma olayını duyurmuştu.

Çataklı yaptığı yeni paylaşımda “Ankara'da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullanarak sele kapılan vatandaşlın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Mansur Yavaş'tan Açıklama

Resmi sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşım ile vatandaşları uyaran ve sel felaketi ile ilgili duyurularda bulundu. Başkan Yavaş'ın açıklamasında;

“Ankara Belediyemize şu ana kadar; ev ve iş yeri ve caddelerde yaklaşık 300 bölgede su baskını 35 ağaç devrilmesi, 23 çatı uçması, 3 elektrik direği devrilmesi ihbarı ulaşmış, 35 vatandaşımız ise kurtarılmıştır. Ekiplerimiz ihbar bölgelerine derhal sevk edilmiştir. Yağışlar genel olarak Ankara’nın her yerinde hüküm sürmüş, şu anda yavaş yavaş ayrılmak durumundadır. Tüm birimlerimizde 1277 araç, 3138 personelimiz hala alanda çalışmaktadır. Mağduriyetin giderilmesi için 153 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz. Salı gününe kadar yağışlar devam edecektir ve ekiplerimizin hepsi hazır durumda bekleyecektir. Ben de Ankaralı hemşehrilerimin bu durumu nazar alarak salı gününe kadar devam edecek yağışlardan dolayı kendi ölçülerinde tedbirlerini almalarını özellikle rica ediyorum." ifadeleri yer aldı.

Ankara'da Selde Hayatını Kaybeden Vatandaş Kim?

Ankara'da yaşanan acı olayın ardından vatandaşlar selde hayatını kaybeden kişinin kim olduğunu araştırmaya başladı. Cansız bedenine ulaşılan vatandaşın kimlik tespiti henüz tamamlanmadı. Kimlik tespiti yapıldığında güncel olarak Gürses Gazetesi'nde yer alacak.