Son Dakika: 3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!

Son Dakika: 3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!

Uzun süredir gündemde olan 3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili yasa teklifi, bugün AK Parti tarafından TBMM'ye sunuldu. İşte detaylar...

Bir süredir gündeme gelen öğrenci affı ve 3600 ek gösterge ile ilgili "torba" kanunu AK Parti tarafından TBMM'ye sunuldu. Bu önemli gelişmenin ardından sunulan yasa hakkında detaylar merak konusu oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI!

Öğrenimi yarıda yalan öğrencilerin yeniden öğrenim hayatlarına geri dönebilmeleri için çıkarılması planlanan "öğrenci affı" ile ilgili gelişmeler 4 milyondan fazla kişiyi yakından ilgilendiriyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yakından ilgilendiği bu konu hakkında bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu olmuşken, Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada şu sözler ile konuya açıklık getirdi;

"Bir süredir üzerinde çalıştığımız öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Bu teklif, lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilerimizden eğitimlerini bırakmak mecburiyetinde kalanlara belirli şartlarda okullarına dönüş yolunu açıyor"

Bu açıklamaların yanı sıra AK Parti Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu da meclise sunulacak olan bu teklif hakkında şu sözleri dile getirmişti;

"Üniversite öğrencilerimiz ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yüksek öğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimize, Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize, öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren çalışmayı başlattık."

Bugün yapılan açıklama ile ise AK Parti tarafından TBMM'ye "öğrenci affı" ve 3600 ek göstergenin bulunduğu yasa teklifinin sunulduğu öğrenildi. Bu açıklamanın ardından 3600 ek göstergenin detayları da merak konusu oldu.

3600 EK GÖSTERGE DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir önceki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşma ile birlikte 3600 Ek Göstergenin detayları belli olmuştu. Yapılan açıklamalara göre detaylar şu şekildeydi;

  • Tüm memurların ek göstergesinde 600 puanlık artışa gidilecek.
  • Emekli aylıklarında gidilecek olan ek gösterge artışı ile birlikte 2200'den 3600'e çıkarılan emekli aylıkları 1391 TL artacak.
  • Bu göstergeden tüm kamu görevlileri ve emekliler yararlanabileceği öğrenildi.
  • 3600 ek göstergenin maaşlara yansıması ise şu şekilde oldu; Genel müdür yardımcılarının maaşları 3 bin 600 TL'den 4 Bin 400 TL'ye çıkarılırken, şube müdürü ve ilçe müdürü seviyelerindeki yöneticilerin maaşları 2 bin 200 TL'den 3 bin TL'ye çıkarıldı.