Sıcak Gelişme: Yargıtay Kadir Şeker'in cezasını bozdu! Kadir Şeker tahliye mi oldu?

Sıcak Gelişme: Yargıtay Kadir Şeker'in cezasını bozdu! Kadir Şeker tahliye mi oldu?

Uzun süredir beklenen haber geldi! Kadir Şeker'in cezası bozuldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Uzun süredir gündemde olan ve pek çok vatandaşın da merakla takip ettiği Kadir Şeker davasında sıcak bir gelişme yaşandı. Kadir Şeker'in cezasının çok bulunması ve daha fazla indirim uygulanması gerektiği gerekçesiyle Kadir Şeker'in cezası bozuldu. Bunun üzerine Kadir Şeker'in avukatından açıklama geldi. Açıklama şu şekildeydi;

"Kadir en kısa süre içerisinde tahliye olacak"

Bu açıklamanın ardından Kadir Şeker'in haksız bir sebepten dolayı hapis cezası aldığını düşünen vatandaşlar, mutluluklarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Uzun süredir davanın sürmesi ve Kadir Şeker'in aldığı ceza vatandaşlar tarafından konuşulurken, cezanın bozulması ile birlikte yeniden gündeme geldi. Peki Kadir Şeker neden ceza almıştı?

KADİR ŞEKER NEDEN CEZA ALMIŞTI?

5 Şubat günü İstanbul'da meydana gelen olayda, Ö.D.'nin sevgilisi A.D.'yi darp ettiği iddia edildi. Kadir Şeker'de bu esnada A.D.'yi dövdüğü gerekçesiyle müdahale etmek istedi. Bu müdahale sırasında çıkan arbedede Ö.D. bıçaklanarak öldürüldü. Kadir Şeker de bu olayın ardından "Kasten adam öldürme" suçundan yargılanarak 15 yıl hapis cezasına karar verildi. "Haksız tahrik" gerekçesi ile de bu ceza 12,5 yıla indirildi.

Bu olayların ardından pek çok vatandaş Kadir Şeker'i haklı buldu. Bunun üzerine sosyal medya Kadir Şeker'e destek mesajları ile doldu taştı. Kadir Şeker'e verilen cezanın bozulması için de avukatlar mahkemeye başvurmuştu.

Bugün Kadir Şeker'e verilen cezanın mahkeme tarafından bozulduğu açıklandı. Kararın bozulmasına ilişkin şu açıklamalar yapıldı;

''Sanık Kadir'in eylemini, maktulden kaynaklanan ve olay yerinden uzaklaşmakta olan sanığı tehdit etmesi, hakaret etmesi, üzerine yürüyerek tekme tokat vurması, boğazını sıkarak sanığı basit tıbbi müdahale ile yaralaması neticesinde gerçekleştirdiği' anlatıldı. Tahrik dolayısıyla 12 yıl ile 18 yıl arasında ceza verilmesi gerektiğini belirleyen 5237 sayılı TCK'nin 29. maddesi gereğince uygulama yapılırken haksızlık içeriğinin ulaştığı boyut dikkate alınarak asgari düzeyde cezaya yakın bir ceza belirlenmesi yerine, yazılı şekilde 15 yıl hapis cezasına hükmedilmek suretiyle fazla ceza tayini, Bozmayı gerektirdiğinden, sanık müdafi ve Cumhuriyet savcısının temyiz taleplerinin kabulü ile Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin 15/04/2021 tarih ve 2021/390 Esas, 2021/705 Karar sayılı kararının CMK'nın 302/2. maddesi gereğince isteme uygun olarak bozulmasına karar verildi."