Sıcak gelişme: Metro Turizm’in sahibi Gürcistan’da tutuklandı! Galip Öztürk kimdir?

Sıcak gelişme: Metro Turizm’in sahibi Gürcistan’da tutuklandı! Galip Öztürk kimdir?

Yurt dışında olduğu bilinen Galip Öztürk tutuklandı. Gürcistan'da yakalanan Galip Öztürk, sosyal medyada gündem oldu. Peki Galip Öztürk kimdir? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk hakkında bugün sıcak bir gelişme yaşandı. Bir süredir emniyet tarafından aranan Galip Öztürk bugün tutuklandı! Aldığı ceza sonrasında yurt dışına çıkan Galip Öztürk'ün Gürcistan Batum'da yakalandığı öğrenildi. Bu gelişmenin ardından pek çok kişi Galip Öztürk'ün neden tutuklandığı ve kim olduğu hakkında internette arama yaptı. Peki Galip Öztürk neden tutuklandı?

GALİP ÖZTÜRK NEDEN TUTUKLANDI?

2018 yılında Galip Öztürk'ün "öldürmeye azmettirme" suçundan dolayı müebbet hapse çarptırıldığı öğrenildi. Bu kararın ardından da Galip Öztürk apar topar yurt dışına çıktı. Yurt dışına çıkmasının ardından yakalama kararı çıkarılan Galip Öztürk bugün Gürcistan'da bulundu. Gürcistan Batum'da yakalanan Galip Öztürk, bugün itibariyle tutuklandı.

Bu haberin ardından pek çok kişi Metro Turizm sahibi Galip Öztürk'ün kim olduğu hakkında internette araştırma yapmaya başladı. Özellikle 2018 yılından bu yana ismi en çok duyulan kişilerden biri olan Galip Öztürk kimdir? İşte detaylar..

Galip Öztürk Kimdir?

1 Ocak 1965 yılında Samsun'da doğan Galip Öztürk, Metro Şirketler Grubu'nun sahibidir. Bunun yanı sıra da 2005 yılında Türkiye Otobüsçüler Federasyonu'nda kurucu başkanlık da yapmıştır. İş hayatı ile bilinen Galip Öztürk, küçük yaşlarından itibaren ticaret ile ilgilenmeye başlamıştır. Küçük bir çay ocağında çalışarak iş hayatına başlayan Öztürk, ardından otobüs taşımacılığı işine geçmiştir.

İlk olarak Metro Turizmi kuran Galip Öztürk, 1992 yılında bu firmayı kurmuştur. Bu firma ile ilk olarak İstanbul - Ankara arasında seferler düzenleyen Galip Öztürk, zamanla da firmasını büyütmeyi başarmıştır. Hızla büyüyen firmanın yanı sıra Öztürk, 2000 senesinde Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği seçildi. 2005 yılında ise Türkiye Otobüsçüler Federasyonu'nda kurucu başkanlık yaptı.

GALİP ÖZTÜRK NEDEN YARGILANDI?

Galip Öztürk 2012 yılında eski bir kan davası sonucunda işlenen cinayet hakkında yargılandı. 1996 yılına ait olan bu cinayetin ardından Galip Derviş ile birlikte 7 kişi de yargılananlar arasındaydı. Bu dava nedeniyle "cinayete azmettirme" suçundan dolayı Galip Derviş'e 2018 yılında müebbet hapis cezası verildi. Bu cezanın verilmesinin ardından Galip Öztürk'ün yurt dışına kaçtığı açıklandı.

Bugün itibariyle de Galip Derviş'in Gürcistan Batum'da yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.