SGK'dan özel hastane kararı! Artık özel hastaneler sigortalı hasta kabul edecek

SGK'dan özel hastane kararı! Artık özel hastaneler sigortalı hasta kabul edecek

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'dan özel hastanelerle ilgili yeni karar duyuruldu. Yeni karara göre özel hastaneler tüm alanlarda sigortalı hasta kabul edecek. Satır başları haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

Geçmiş dönemlerde özel hastanelerin sigortalı hasta alımı durumunda tüm branşlardan hasta kabulü yapmaması vatandaşlar için sıkıntılı durumlar ortaya çıkartıyordu. Hastaların özel hastanelerde ücretsiz bir şekilde hizmet alabildiği branşların kısıtlı olması nedeniyle acil durum olarak kabul görmeyen bazı hastalıklarda vatandaşların devlet hastanelerine gidememesi ya da T.C. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde yer bulamama geç randevu alma gibi sorunlarda özel hastaneler sigortalı hastaların muayene ve tedavi ücretlerini karşılamıyor, hastalar mağduriyet yaşıyordu. Ancak 27 Mayıs tarihinde yayımlanmış olan ‘Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi’ kapsamında açıklanmış olan kararlar doğrultusunda özel hastanelerin sigortalı hastaları kabul etmesine ilişkin açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamanın ardından pek çok basın yayın kuruluşuna ait internet sitesinde sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlar nedeniyle vatandaşlar yanlış ya da eksiksiz pek çok bilgi ile karşılaştı. Bir sosyal medya kullanıcısının açıklamayı çarpıtarak "Artık özel hastaneler de devlet hastanesi sayılacak. Tüm işlemler ücretsiz gerçekleştirilecek." şeklinde yaptığı paylaşım ise kafa karışıklığına sebep oldu.

SGK'dan Özel Hastaneler İle İlgili Yeni Karar

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın yaptığı ‘Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi’ açıklamalarında özel hastanelerin sigortalı hastalara sınırlı hizmet vermesi durumu ortadan kaldırıldı. SGK tarafından yapılan açıklamada özel hastanelerin artık tüm branşlarda sigortalı hasta kabulü yapacağı belirtildi. Yeni kararın ardından yaşanan kafa karışıklıkları nedeniyle pek çok vatandaş gerek arama motorlarında, gerekse sosyal medya platformlarında yeni kararların detaylarını araştırmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 27 Mayıs 2022 tarihinde yapılmış olan özel hastaneler ile ilgili açıklamada alınan yeni kararların detayları şu şekilde;

  • Kısmi branş anlaşması bulunan hastanelerde sadece kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, doku organ nakli, acil ve hiperbarik oksijen tedavisi branşlarında sunulan tedaviler SGK tarafından karşılanıyordu.
  • SGK’nın yeni uygulamasıyla özel hastaneler, tüm branşlarında vatandaşların her türlü sağlık hizmeti talebine cevap verecek.
  • Böylece hastalara hizmet vermede sınır getiren kısmi branşlardaki hasta kabulü uygulaması sona erecek ve tedavilere kapsamlı cevap verilmesi mümkün hale gelecek.