Selçuk Bayraktar MiG-29 Akıncı ile uçuş yaptı!

Selçuk Bayraktar MiG-29 Akıncı ile uçuş yaptı!

Azerbaycan'da düzenlenen TEKNOFEST'e katılan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait MiG-29 savaş uçağı ile uçuş yaptı.

Azerbaycan'da düzenlenen TEKNOFEST programına katılan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Azerbaycan semalarında MiG-29 savaş uçağı ile uçuş yaptı. Rus savaş uçağı olan ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait olan uçakla Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda uçuş yapan Selçuk Bayraktar'ın yanında, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Muharip Kuvvetler Komutan Yardımcısı Hava Pilot Albay Zaur Rüstemov yer alıyordu. Bakü'de yapılan uçuşun öncesinde MSB Kooordinatörü Hava Pilot Albay Murat Keleş'ten talimat ve brifing alan Selçuk Bayraktar ve Albay Zaur Rüstemov'un uçuşu görenleri hayran bıraktı.

Hususi pilot lisansı sahibi olan Selçuk Bayraktar ve Albay Zaur Rütemov'un Azerbaycan semalarına yükseldiği Rus savaş uçağı MiG-29 ve Bayraktar AKINCI TİHA'nın yaptığı uçuş heyecanla takip edildi.

Savaşta yaptığı görevlerden dolayı onurlandırmak amacıyla Karabağ Madalyası sahibi olan Albay Zaur Rüstemov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Selçuk Bayraktar Karabağ Nişanı'na layık görüldü. Bugün Azerbaycan semalarında gerçekleştirilen kol uçuşunun sonrasında pek çok vatandaş Selçuk Bayraktar ile ilgili arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki; Selçuk Bayraktar kimdir, nereli, kaç yaşında? Detaylar haberin devamında gursesgazetesi.com'da...

Selçuk Bayraktar kimdir? Selçuk Bayraktar nereli, kaç yaşında?

1979 İstanbul doğumlu olan Selçuk Bayraktar, ilk öğretimini Sarıyer İlköğretim Okulu'nda tamamlamış ve 1997 yılında Robert Kolej'den mezun olmuştur. 1997 ila 2002 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme bölümünde okuyan Selçuk Bayraktar üniversite eğitim hayatı süresinde University of Pennsylvania'da GRASP laboratuvarında staj yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Bayraktar MIT (Massachusetts Institute of Technology)' de yüksek lisans- doktora teklifi almıştır.

42 yaşındaki Selçuk Bayraktar, 2007 yılından beri Baykar bünyesinde Teknoloji Lideri unvanı ile çalışmalarını yürütmektedir. En önemli başarılarından biri olan ilk yerli ve milli İnsansız Hava Aracı "Bayraktar MİNİ İHA" ile adını duyuran Selçuk Bayraktar'ın bu insansız hava aracı sınıfında dünyanın en iyisi olarak kabul görülmektedir. Teknoloji Lideri olarak vatandaşlar tarafından bilinen Selçuk Bayraktar yerli ve milli hava araçlarına vermiş olduğu üretim, maliyet ve proje desteklerini sürdürmektedir.