Seçim Tarihleri Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim Tarihini Açıkladı!

Seçim Tarihleri Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim Tarihini Açıkladı!

Van'da gençler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan merak edilen sorulara değindi. Erken seçim söylemlerine karşı net cevabı dile getiren Erdoğan, kasım ayında kesinlikle seçim olmayacak. Gelecek sene haziran da seçimler yapılacak dedi. İşte detaylar

Van'da gençler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan merak edilen sorulara değindi. Erken seçim söylemlerine karşı net bir cevap verdiğini dile getiren söylemlerde Erdoğan, kasım ayında kesinlikle seçim olmayacak. Gelecek sene haziran da seçimler yapılacak dedi. Tarih üzerinde takılan ana muhalefetin asıl amacının farklı sebepler olduğunu ifade eden söylemlerde bulunuldu. Ülkede olağanüstü bir durumun olmadığı ve kurumlar arası ilişkilerde herhangi bir aksaklık olmadığı sebebiyle erken seçimin olma ihtimalinin sıfırdır. Erken seçim, ülkede artık hiçbir kurumun toplumun sorunlarına çözüm bulamaması ülke genelinde sorunların baş gösterdiği zaman yapılabilecek bir olağan olaydır. Türkiye tarihinde bir çok kez erken seçim yapılmıştır. Askeri darbeler sonrası gelen hükümetlerin hezimet devraldığı dönemlerde halkın beklenileni gerçekleştirememesi sebebiyle genellikle hükümet liderleri erken seçimi tercih eder.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun her defasında dile getirdiği erken seçim sorusuna net cevap verdi. Bugün Van'da parti üyeleri ve gençlerle bir araya gelerek ufak çaplı miting düzenleyen Erdoğan, Bay Kemal her defasında diyor ki seçim tarihini herkese açıkla. Neyi açıklayacağım seçim tarihi zaten belli. Beklediği gibi kasım ayında seçim olmayacak. Seçim 2023 yılı Haziran ayında gerçekleşecek. Bay Kemal kendisini erken seçim tarihine değil haziran ayına hazırlasın. Gelecek seçimlerde kendisi aday mı değil mi veya belirleyecekleri adayı açıklasın ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına başlamadan önce Adana'da meydana gelen talihsiz kaza sonrası vefat eden 3 genç için Fatiha okuyarak programına başladı. Gençlerle kendisini bir araya getiren kişilere teşekkür etmeyi de unutmadı. Van'a gelir gelmez kendisini beklentisinden de üstünde çoşku ve sevgiyle karşılayan Van halkına şükranlarını dile getirdi. Gençlerle olan ilişkilerine değinen Erdoğan, AK Parti'nin gençlerle ilgilenmemesi algısına cevap olarak son 1 yılda 22 defa gençler ile bir araya geldiklerini belirtti. Her zaman gençlerin sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflediklerini belirtti.