Sayıştay Açıkladı: 25 Denetçi Yardımcısı Alınacak!

Sayıştay Açıkladı: 25 Denetçi Yardımcısı Alınacak!

Eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan Sayıştay, ÖSYM sınavı aracılığı ile personel istihdamı yapılacağını duyurdu. İşte Sayıştay’ın 2022 personel alımı ilanına ilişkin haberin ayrıntıları…

Yeni yıla girilmesi ile birlikte eksik kadrolarını tespit eden ve sonucunda da ilana çıkan kamu kurumları, daha iyi hizmet verebilmek adına binlerce kişinin istihdam edilmesini sağladı. Bu kapsamda ilana çıkan kurumlardan sonuncusu Sayıştay oldu. Devletin mali konuları konusunda yetkili olan kurumlardan biri olarak hizmet veren Sayıştay, 2022 personel alımı ilanını yayınlayarak 25 kişinin kurum kadrosuna dahil edileceğini bildirdi.

Sayıştay 2022 Personel Alımı İlanı

Yeni dönemde eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan kurumlardan biri de Sayıştay oldu. Devletin mali harcamalarını kontrol etmek ve belli aralıklar ile düzenlemiş olduğu raporları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmak ile yükümlü olan kurum, ilgili şartları sağlayan 25 adayın, ÖSYM sınavı aracılığı ile istihdam edileceğini ve denetçi yardımcısı pozisyonunda görevlendirileceğini bildirdi.

Sayıştay 2022 Personel Alımı İlanı Başvuru Şartları

sayistay.jpg

Sayıştay tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanı aracılığı ile istihdam edilmek isteyen adayların sağlamaları gereken başvuru şartları belli oldu. Buna göre kurumda denetçi yardımcısı olarak görev yapmak isteyen adayların sağlamaları gereken başvuru kriterleri şu şekilde belirlendi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan memuriyet şartlarını sağlıyor olmak
  • 35 yaşını aşmamış olmak
  • İktisat, hukuk, işletme, siyasal bilgiler bölümlerinden birini bitirmiş olmak
  • Denetçi yardımcısı pozisyonu için yapılmış olan görev tanımını sekteye uğratacak devamlı bir sağlık sorununa sahip olmamak
  • Affa uğramış dahi olsa yüz kızartıcı bir suça karışmamış olmak

Sayıştay 2022 Personel Alımı İlanı Başvuru Detayları

Sayıştay tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanı aracılığı ile istihdam edilmek isteyen adayların, ilan başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Söz konusu başvuruları 18- 26 Mayıs tarihleri arasında kabul edeceğini duyuran kurum, başvuruların ÖSYM’nin resmi internet sitesinden veya ÖSYM Merkezlerinden yapılabileceğini bildirdi. Geç başvuru tarihi ise 2 Haziran olarak açıklandı.