“Şarkılar bizi söyler biz de şarkı söyleriz” etkinliği, Edirne'de yoğun ilgi gördü!

“Şarkılar bizi söyler biz de şarkı söyleriz” etkinliği, Edirne'de yoğun ilgi gördü!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geliştirilmiş olan “Şarkılar bizi söyler biz de şarkı söyleriz” projesinin ilk konseri, Edirne’de verildi. Etkinlik, bölge halkından yoğun ilgi gördü. İşte detaylar…

Eğitim sisteminde yapmış olduğu değişiklikler sayesinde gençlerin kendilerini geliştirmesini sağlama yolunda önemli adımlar atan Milli Eğitim Bakanlığı, farkı alanlarda geliştirmiş olduğu projeler ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda bakanlığı bağlı olarak hizmet veren Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olan “Şarkılar bizi söyler biz de şarkı söyleriz” isimli proje, bakanlığın son dikkat çeken projelerinden birisi olarak öne çıktı.

81 ilde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılmış olan “Şarkılar bizi söyler biz de şarkı söyleriz” isimli proje çerçevesinde ilk konser dün akşam Edirne’de verildi. Bölge halkı tarafından büyük ilgi gören konser, basında da yer edinmeyi başardı.

KORO KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

sarkilar-bizi-soyler-biz-de-sarki-soyleriz-etkinligi-edirnede-yogun-ilgi-gordu.png

81 ilde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılmış olan “Şarkılar bizi söyler biz de şarkı söyleriz” isimli proje kapsamında ilk konser Edirne ilinde düzenlendi. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenmiş olan konser, bölge halkından yoğun ilk gördü. Gerek neşeli gerek ise duygusal şarkıları repertuvarlarına eklemiş olan koroda Edirne ve Havsa Halk Eğitim Merkezi’nin kursiyerleri yer aldı.

Zehra Korucu’nun şefliğinde yürütülen konserde “Duydum ki Unutmuşsun”, “Nasıl Geçti Habersiz”, “Elbet Bir Gün Buluşacağız” gibi sevilen eserler seslendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı konserin sonunda Şef Zehra Korucu’ya çiçek takdim etti.

İKİNCİ KONSERİN TARİHİ BELLİ OLDU!

Birçok yetkili ismin yanı sıra Edirneli vatandaşların da katılımlarına açık olan koro konseri, oldukça beğenildi. Konser çıkışında toplu fotoğraf çekilerek etkinlik sonlandırılırken İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı yüzleri güldüren bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı yönetiminde düzenlenmiş olan “Şarkılar bizi söyler biz de şarkı söyleriz” isimli projenin ilk konserinin gerçekleştirilmiş olduğunu belirten Arpacı, İstanbul’dan gelecek olan bir ekibin 22 Şubat tarihinde ikinci konseri vereceğini müjdeledi.