Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KOBİ'lere Desteğin Artırıldığını Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KOBİ'lere Desteğin Artırıldığını Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Batman valiliği ziyaretinde bulunarak DİKA ve GAP toplu açılış törenine katılım sağladı. Bakan Varank imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Batman valiliği ziyaretinde bulunarak açılışını gerçekleştirdiği bir tekstil firmasında çalışanlarla buluştu. Daha sonrasında DİKA ve GAP toplu açılış törenine katılım sağlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Batman'a kazandıracağı 9 yeni projenin imzasını attı. Açılışını yaptığı projelerin arasında ilk olarak Alo Tevşo pazar yeri gelmekte. Alo Tevşo Pazar yerini esnafların kullanımı için modernize ederek kullanıma açan Varank önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Mustafa Varank, Batman'a kazandırılan yeni projeler hakkında “Batman’a kazandırdığımız projelere devam edelim. Mor Kuryakos Manastarı’nın restorasyon işlemlerini tamamladık. GAP idaremizle Manastır’ın peyzaj çalışmalarını tamamlayarak cazibesini daha da artıracağız. Hasankeyf’e bir uygulama oteli kazandırdık. Hasankeyf Üçyol ekolojik köyünde 8 mağarayı butik otele dönüştürdük. Bu yatırımlarla hedefimiz Hasankeyf’i ziyaret eden turistlere daha iyi şartlarda konaklama imkanı sunmak, gelen turist sayısını arttırmak. Batman doğasıyla adeta bir cennet. Önemli tarihi değerlere sahip. Dolayısıyla turizm buranın temel ekonomik başlıklarından biri olmalı. Alternatif turizm alanları ve projeleri ortaya koymalıyız ki buraları dünyaya daha çok tanıtabilelim. Artık biliyorsunuz buna hizmet eden bir marka oluşturduk: Mezopotamya. Mezopotamya markasıyla tüm dünya Batman’ın da içerisinde olduğu illerimizi yakından tanıyacak” ifadelerini kullandı.

sanayi-ve-teknoloji-bakani-mustafa-varank-kobilere-destegin-artirildigini-acikladi2.jpg

Batman şehrinin yüksek potansiyeli ve gelişiminin sürekli artırıldığını belirten Bakan Varank “Tarım, gıda ve turizm alanları gelişime çok açık. Sanayide müthiş bir ivme yakalamış durumda. Tabii bunlar kendi kendine olmuyor. Dicle Kalkınma Ajansı ile kuruluşundan bu yana Batman’da ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmaya katkı sunan 473 projeye 156 milyon liranın üzerinde destek sağladık. GAP Bölge Kalkınma İdaremiz ile 116 projeye 90 milyon liraya yakın kaynak aktardık. Bakınız 2002 yılından bu yana Batman OSB’de üretime geçen 114 parselde 10 bin 200 kişiye istihdam imkanı sağlandı. İnşallah bu sayı 13 bin 500’e ulaşacak. OSB ile alakalı ilave alan çalışmaları devam ediyor. Son 19 yılda biz Batman OSB’ye güncel rakamlarla 135 milyon lira bakanlık kredisi kullandırdık. KOSGEB aracılığıyla işletmelerimize 100 milyon liraya yakın kaynak aktardık. İşte bunlar sayesinde ilimizde üretim ve istihdam artışları gerçekleşti” ifadelerini kullandı.