Sağlık Çalışanları İçin Sunulan Kanun Teklifi Meclis Genel Kurulu Tarafından Kabul Edildi

Sağlık Çalışanları İçin Sunulan Kanun Teklifi Meclis Genel Kurulu Tarafından Kabul Edildi

Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyi şekilde düzeltilmesi ve iyileştirilmesi için sunulan yasa teklifi mecliste kabul edildi. Detaylar ve daha fazlası gursesgazetesi.com'da..

Sağlık çalışanları için hazırlanan kanun teklifi meclis tarafından kabul edildi. Yapılan kabul sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kuruluna teşekkürde bulundu. Kabul edilen kanun teklifiyle birlikte, sağlık çalışanlarının mali hakları iyileştirilerek gerekli kolaylıklar sağlanacak. Sağlık çalışanları tarafından istenen maaş artırımı da kanun teklifi içerisine girecek mi?

Yeni Düzenleme Kapsamında Hangi İyileştirmeler Yapıldı?

Yapılan düzenlemeyle birlikte sağlık alanında yeni düzenlemeler yapıldı. Ak Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çakal ve Kayseri milletvekili İsmail Tamer’inde içerisinde bulunduğu 54 Ak Parti milletvekilinin imzasıyla birlikte Sağlıkla İlgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşülerek kabul edildi. Görüşme sırasında alınan kararla birlikte sağlık sektöründe çalışan vatandaşlar için yeni iyileştirmeler yapıldı. Yapılan yeni düzenlemeye göre 01.01.2029 tarihine kadar sözleşmeli olarak aile hekimi olan kişiler, tıpta uzmanlık sınavının sonucuna bakılarak, merkezi bir yerleştirmeye tabi tutulmadan, belirlenen esaslar çerçevesinde aile hekimliği uzmanlık eğitimi yapabilecek.

Sağlık kuruluşlarında ek ödeme ve çalışma işlemlerini denetlemek için inceleme heyetleri oluşturulacağı bildirildi. Sağlık çalışanları tarafından beklenen sermayeden ödenecek ek ödeme oranları da artırıldı. Buna göre profesör ve doçentlerin ek ödeme oranı yüzde 800’den yüzde 950’ye çıkartıldı. Uzman diş tabipleri ve uzman tabiplerin ek ödeme oranları yüzde 700’den yüzde 850’ye çıkartıldı. Uzman eczacıların ise ek ödeme oranları yüzde 500’den yüzde 650’ye çıkartıldı. Diğer sağlık personellerine ise ek ödeme oranları yüzde 150’den yüzde 225’e yükseltildi. Yapılan düzenleme kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli personel sayısı 22 binden 27 bine çıkartıldı.

Sunulan düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmesi sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden “TEŞEKKÜR: Başta hekimler olmak üzere, sağlık çalışanlarının yıpratıcı bazı sorunlarına çözüm getiren Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun teklifini kabul eden TBMM’ye teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. Teşekkürünü dile getiren Bakan Koca, kanun teklifinin 12 maddesinin içeriği hakkında bilgi verdi. Yapılan düzenlemeyle birlikte yakın zaman içerisinde iyileştirmelerin yapılması bekleniyor. Tüm sağlık çalışanları tarafından beklenen mali iyileştirmelerle birlikte vatandaşlar biraz daha rahatlamış olacak.