Sağlık Bakanlığı Açıkladı! Toplu Taşımada Maske Zorunluluğu Kaldırıldı mı?

Sağlık Bakanlığı Açıkladı! Toplu Taşımada Maske Zorunluluğu Kaldırıldı mı?

Sağlık Bakanlığı günlük vaka ve iyileşme sayılarını açıklarken Fahrettin Koca sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşıma göre toplu taşımada maske zorunluluğu kaldırıldı mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük verilere göre 29 Mayıs'ta 129 bin 961 testte 864 vaka tespit edildi. Yapılan testler sonucunda vakalarda azalma görülürken salgının tamamen ne zaman biteceği merak edilmeye başlandı. Yapılan açıklamaya göre toplu taşımada maske zorunluluğu tamamen kaldırıldı mı? Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Her geçen gün etkisini yitiren Covid-19 virüsü nedeniyle tedbirler de birer birer kaldırılmaya başlandı. Geçtiğimiz haftalarda maske yasağı büyük oranda kalkarken hastanelerde ve toplu taşımada maske zorunluluğunun devam edilmesine karar verilmişti. 29 Mayıs günlük tablo yayınlanmasıyla birlikte vakalardaki azalma gözler önüne serilmiş oldu. Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak, toplu taşımada maske zorunluluğunun kalktığını belirtti. Sağlık Bakanı Koca hastanelerde maske kullanım zorunluluğunun devam edeceğini belirtirken kapalı alanlarda vatandaşların yanına maske almasını önerdi. Yaşanan büyük zorlukların tekrar yaşanmaması ve sağlık sorunlarının oluşmaması için sürekli olarak çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığı, aldığı yeni kararla birlikte vatandaşların rahatlamasını sağladı.

Fahrettin Koca geçtiğimiz saatlerde sosyal medya hesabından "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa!" ifadelerini kullanarak toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı. Günlük tablonun açıklanması sonucunda vakaların bin kişinin altında olması nedeniyle toplu taşımada ki maske zorunluluğu kaldırılmış oldu.

Hastanelerde ve sağlık merkezlerinde ise hala maske zorunluluğunun devam ettiğini belirten Fahrettin Koca, "Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz." ifadelerini kullandı. Aşılanmanın halen daha oldukça önemli olduğu günlerde 2 doz aşılanmada en yüksek rakamlara ulaşan şehirler ise şu şekilde; Amasya, Muğla, Kırklareli, Osmaniye, Ordu, Balıkesir, Manisa, Eskişehir ve Çanakkale. 2 doz aşı yapılan en düşük şehirler ise, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan bilgiye göre artık minibüs, metrobüs, tranvay ve taksi gibi toplu taşıma araçlarında maskesiz şekilde dolaşılabilecek. Fahrettin Koca zorunluluğun kalkmasına rağmen kalabalık olan yerler için vatandaşların yanına maske almasını önerdi.