Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi! 42 bin 500 personel alınacak! Mülakat yok!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi! 42 bin 500 personel alınacak! Mülakat yok!

Sene sonuna doğru yaklaşıldığı şu günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmenin umudunu taşıyanlara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan müjdeli haber geldi. İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz aylarda resmi Twitter hesabı üzerinden bir gönderi paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık kurumlarının farklı kadrolarında toplamda 85 bin yeni personelin istihdam edileceğini bildirmişti. 2022 yılının tamamlanmasına oldukça az bir zaman kala bakanlıktan bir açıklama bekleyen adaylar, bakanlığı ve Bakan Fahrettin Koca’yı yakın takip altına aldı.

Üzerinden bir hayli zaman geçmiş olmasına rağmen bakanlıktan halen bir alım ilanı gelmemiş olması adayları umutsuzluğa sürüklemiş olsa da beklenen açıklama nihayet geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yine Twitter hesabından bir gönderi paylaşarak alım sürecinin yakın zaman içerisinde başlayacağına işaret etti. Bakanlık kadrolarında istihdam edilmenin hayalini kuran adaylar, alımların hangi kadrolara yapılacağını, başvuru yapabilmek için sağlamaları gereken şartları ve alım sürecine ilişkin diğer detayları araştırmaya başladılar.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DUYURDU!

saglik-bakani-fahrettin-koca-mujdeyi-verdi-42-bin-500-personel-alinacak-mulakat-yok-2.jpg

Senelerdir kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmenin hayalini kuran veya henüz yeni mezun olmuş olmasına rağmen kariyerini başından itibaren kamuda yürütmek isteyen milyonlarca vatandaş, geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılmış olan istihdam açıklaması ile sevince boğuldu. Sene sonuna kadar 85 bin personelin çeşitli kadrolarda istihdam edileceğini müjdeleyen Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde bu konuya ilişkin net bir açıklama yayınladı.

Bir süredir bakanlıktan gelecek olan alım ilanının yayınlanmasını bekleyen vatandaşlara, Bakan Koca’dan müjdeli haber geldi. Resmi Twitter hesabı üzerinden yeni bir paylaşım yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: “85 bin açıktan atamanın ilk etabı olarak 11 bin 317’si sürekli işçi olmak üzere toplamda 42 bin 500 sağlık personelinin alımı için kılavuz yayınlanmak üzere. Listeleri İŞKUR ve ÖSYM’ye önümüzdeki hafta gönderiyoruz. Alım sürecinde mülakat olmayacak, sonrasında da hemen ikinci etap için ilana çıkılacak.”

SAĞLIK BAKANLIĞI HANGİ KADROLARA ALIM YAPACAK?

Henüz kontenjan dağılımı yayınlanmadığı için bakanlığın hangi kadroya kaç kişi alacağı bilinmiyor. Ancak alımların sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri, hemşire, eve, sosyal çalışması, psikolog, dil ve konuşma terapisti, sağlık fizikçileri vb. branşlardan yapılacağı tahmin ediliyor.