SADAT nedir? SADAT'ı kim kurdu?

SADAT nedir? SADAT'ı kim kurdu?

Suriye'de ki El Nusra örgütüne silah taşıdığı iddiası ile gündeme gelen SADAT nedir, kim tarafından kuruldu araştırılıyor. SADAT nedir? SADAT'ı kim kurdu?

Suriye'de ki El Nusra örgütüne silah taşıdığı iddiası ile gündeme gelen SADAT nedir, kim tarafından kuruldu araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi binasını ziyaret ettiği SADAT'ın içerisine alınmadı. SADAT ile ilgili gündeme bomba iddialar düşerken kim tarafından kuruldu, ne anlama geldiği araştırılıyor. Peki SADAT nedir? SADAT'ı kim kurdu? İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

SADAT'ın kendisini "savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren şirket" olarak tanımlandığı bilgisine ulaşılırken ne anlama geldiği ve kim tarafından kurulduğuna dair detaylar ise sık bir şekilde araştırılıyor. Vatandaşlar internette "sadat ne anlama gelir, sadatı kim kurdu" araştırmaları yapıyor.

SADAT NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR?

Sadat, askeri ve “iç güvenlik” yani “terörle mücadele” alanında danışmanlık ve eğitim hizmeti veriyor.

Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitimi veren şirketin, kursları arasında “Gayri Nizamı Harp” ve “Keskin Nişancılık” gibi başlıklar da dikkat çekiyor. “Kara Harekatı”, “Keskin Nişancılık”, “Koruma”, “Tahrip”, “Gayri Nizami Harp”, “İleri Tek Er Muharebe”, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, “Tank / Zırhlı Araç Avcılığı” gibi kurs eğitim paketleri bulunuyor.

SADAT AÇILIMI NEDİR?

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya SADAT A.Ş., Türkiye merkezli bir askeri danışmanlık şirketidir. Şirket, 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulmuş olup uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi hizmetler sunmaktadır. Şirketin merkezi İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde yer almaktadır.