Rusya'dan Avrupa'ya karşı Ukrayna çıkışı! 'Sonunuz kötü olur' çıkışı!

Rusya'dan Avrupa'ya karşı Ukrayna çıkışı! 'Sonunuz kötü olur' çıkışı!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye üzerinden Avrupa Birliği'ne üye olmak isteyen Ukrayna'ya sert mesaj verdi. Türkiye, 20 yıldır Avrupa Birliği'ne üye olmak için tüm şartları yerine getirdi sonuç ortada. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Ukrayna'nın Avrupa Birliği aday ülkesi konumuna gelmesinin ardından açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Görüyoruz ki Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olma süreci adaylıktan öteye gitmedi, fakat bununla birlikte Türkiye egemen, bağımsız bir ülke haline geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye üzerinden Avrupa Birliği'ne üye olmak isteyen Ukrayna'ya sert mesaj verdi. Türkiye, 20 yıldır Avrupa Birliği'ne üye olmak için tüm şartları yerine getirdi sonuç ortada hiçbir şekilde istenileni elde edemeyeceği kesin. Türkiye nüfus çoğunluğu ve Müslüman olması sebebiyle hiçbir zaman Avrupa Birliği'ne alınmayacak. Bunu Türkiye gibi herkes biliyor. Kopenhag kriterleri ve Maastricht anlaşması gereği aday ülkenin yerine getirmesi gereken bütün siyasi, ekonomik ve çevresel koşulları Avrupa Birliği'ne uyumlu hale getiren Türkiye'nin statüsü 2005 yılında beri halen aynı pozisyonda devam etmektedir.

Avrupa Birliği ülkeleri liderlerinin Ukrayna ve Moldova'ya aday ülke statüsü vermelerinin ardından Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov açıklamalarda bulundu.

Peskov, Avrupa Birliği'ne adaylık konusuna bakışını Türkiye'deki deneyimlerine dayanarak şu ifadelerle açıkladı, 20 yılı aşkın bir süre önce Türkiye'de büyükelçiliğimizde, henüz Sovyetler Birliği büyükelçiliği iken diplomat olarak görev yapmaya başladığımı, o zaman Türkiye'nin de umut beslediğini, Avrupa Birliği'ne aday olmak, Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olmak 'gri' bölgeden çıkma ve Avrupa'nın organik parçası olmak için çok şeyden taviz vermeye hazır olduğunu hatırlıyorum. Fakat görüyoruz ki bu, adaylıktan öteye gitmedi, fakat bununla birlikte Türkiye egemen, bağımsız bir ülke haline geldi.

Türkiye üzerinden Ukrayna ve Moldova'ya açık açık tehdit mesajları veren Kremlin Sözcüsü Peskov, Avrupa Birliği'ne sınırlarımız etrafından yer alan eski Sovyet ülkelerini ekonomik ve siyasi amaçlı kendi entegrasyonlarınıza katabilirsiniz. Askeri amaç ve tehdit olmadan istediklerinizi yapabilirsiniz, buna karşı değiliz. Ama NATO gibi İkinci Dünya Savaşı sonrası bize karşı kurmuş olduğunuz düşman örgüte hiçbir tarihi mirasımız olan ve paydaş devletler katılım sağlayamaz. Gereği neyse yaparız.